See üleöö rukkileib on lihtsam versioon Põhja-Euroopa klassikast, mis on valmistatud täistera spelta- ja rukkijahust, kakaost ja kaerast. See tihe leib ei ole üldse kuiv ja on mõnus alternatiiv kergetele leibadele, millel on tugevam maitse ja kergelt nätske tekstuur.
Seda on palju lihtsam valmistada kui tavalist kodust leiba, ilma igasuguse sõtkumise vajaduseta – lihtsalt segate kõik kausis kokku, lasete sellel üleöö seista ja küpsetate hommikul. Tegemist on tüüpilise Põhja-Saksa rukkileivaga, mis on tume ja kergelt hapu.
Tavapärane probleem on see, et rukkileiba küpsetatakse tavaliselt ahjus või kaanega keraamilises anumas ja see hõlmab hommikul taina voltimist ja teerätikus seismist, pärast seda kui see on üleöö kerkinud, mis minu arvates pisut vähendab meetodi lihtsust. Tainas tõuseb teist korda vormis, kus seda küpsetate, nii et te ei pea muretsema õige voltimise tehnika või muu taolise pärast. Kõik, mida te peate tegema, on eelmisel õhtul tainas kokku segada ja see hommikul leivavormi valada ning valmis küpsetada. Ei mingit sõtkumist, ei mingit voltimist, ei mingeid erivahendeid.