Kikerherned on tänapäeval muutunud aina populaarsemaks ning nüüd on siin ka suurepärane viis neid süüa isuäratava snäkida. See retsept on imelihtne ja lollikindel viis saada maitsev ja tervislik vahepala.
Need röstitud kikerherned sobivad niisama snäkiks kui ka suurepäraselt erinevatesse roogadesse ja salatitesse, et lisada juurde seda tervislikku taimset valku ja kuidaineid. Kikerherned, veidi oliiviõli ja vürtse on ainus, mida vajate selle maitsva roa tegemiseks. Mida rohkem te kikerherneid enne röstimist kuivatate, seda mõnusamad ja krõbedamad need tulevad.
Säilitada võib neid toatemperatuuril õhukindlas konteineris kuni 5 päeva, aga võite ka julgelt külmutada, mis eeldab, et pärast sulatamist need uuesti ahjus kergelt ära röstite.
Eelsoojendage ahi 200 kraadini. Pihustage küpsetuspaber ahjupannil küpsetusspreiga.
Loputage ja nõrutage kikerherned. Asetage need paberrätikule ning patsutage paberiga kuivaks. Laske neil paberrätikul kuivada, kuni need ei ole enam märjad.
Segage väikses kausis kokku kõik maitseained.
Asetage kuivatatud kikerherned küpsetuspaberile. Küpsetage ahjus 15 minutit ilma õli ja maitseaineteta.
Võtke kikerherned ahjust ja niristage peale 1 spl oliiviõli ning segage läbi. Seejärel lisage juurde maitseained ning segage läbi, et kõik oleks ühtlaselt kaetud.
Küpsetage ahjus 10 minutit. Seejärel segage kikerherneid ning küpsetage veel 5-10 minutit, kuni need on piisavalt krõbedad. Maksimum krõbeduse saavutamiseks lülitage ahi välja ning jätke kikerherned veidi irvakil uksega ahju seisma.
Kalorid: 110kcalSüsivesikud: 16gValgud: 5gRasvad: 3gKüllastunud rasvhapped: 0.4gSool: 150mgPotassium: 173mgKiudained: 4gSugar: 3gA-Vitamiin: 79IUC-Vitamiin: 1mgKaltsium: 30mgRaud: 2mgMagneesium: 28mg