Parimad Retseptid logo

Punase veini kaste (retsept)

Viimati uuendatud: 17/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Punase veini kaste retsept

Öeldakse, et hea kaste on parim kokk. See aromaatne punase veini kaste sobib ideaalselt praetud või grillitud liha juurde ning sisaldab värskeid koostisosi ja maitseaineid. Eriti soovitame kasutada siin näiteks veiseliha tükkidelt ära lõigatud ja järgi jäänud rasva. Kui teil ei ole loomaliha rasva, siis suurepärane asendus on ka kasutada tavalist võid. See kõik võtab ainult 10 minutit!

Selle kastme puhul on oluline kogu lisatud alkohol redutseerida, et kastmesse ei jääks alkoholi ning et maitse võimenduks maksimaalselt. Tulemuseks on perfektne kontsentreeritud kaste, mida serveerida koos erinevate veise-, lamba- ja searoogadega. See kaste sobib suurepäraselt ka näiteks grillitud köögiviljade juurde.

Erinevate toitude tegemiseks on müügil ka küpsetamise jaoks mõeldud veini, kuid siinpuhul on soovitatav kasutada joomiseks mõeldud veini, sest maitse erinevus on suur ning kindlasti tunnete, et viimasega tuleb kaste palju hõrgum ja maitsvam.

Punase veini kaste

Õppige, kuidas valmistada aromaatset punase veini kastet. See maitsev kaste võtab vaid mõned minutid ning sobib paljude erinevate liharoogade juurde.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 5 minutes
Küpsetusaeg: 10 minutes
Aeg kokku: 15 minutes
Portsionit: 2 kausitäit
Kalorid: 357kcal

Koostisosad 

  • 2 spl veiseliha rasva või 1 spl võid
  • 1 spl purustatud küüslauku
  • 10 g hakitud sibulat
  • 200 ml punast veini
  • 1 spl palsamiäädikat
  • 2 värsket tüümiani vart
  • 200 ml veiselihapuljongit
  • 4 spl hakitud peterselli
  • 3 spl võid

Valmistamine

  1. Kuumutage veiseliha rasv pannil. Lisage juurde küüslauk ja sibul ning praadige 1 minut.
  2. Lisage juurde punane vein, veiselihapuljong, palsamiäädikas ja tüümian. Keetke segu paksenemiseni, umbes 3-5 minutit.
  3. Eemaldage kastmest tüümian ning lisage madalal kuumusel juurde või.
  4. Lisage petersell ning maitsestage soola ja pipraga.

Toitumisalane teave

Portsioni suurus: 200mlKalorid: 357kcalSüsivesikud: 13gValgud: 4gRasvad: 23gKüllastunud rasvhapped: 14gKolesterool: 60mgSool: 453mgPotassium: 555mgKiudained: 1gSugar: 5gA-Vitamiin: 1425IUC-Vitamiin: 16mgKaltsium: 61mgRaud: 2mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Kastmed

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Portsioni suurus
     
    200 ml
    Kalorid
    357
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    23
    g
    35
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    14
    g
    88
    %
    Kolesterool
     
    60
    mg
    20
    %
    Sool
     
    453
    mg
    20
    %
    Potassium
     
    555
    mg
    16
    %
    Süsivesikud
     
    13
    g
    4
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    5
    g
    6
    %
    Valgud
     
    4
    g
    8
    %
    A-Vitamiin
     
    1425
    IU
    29
    %
    C-Vitamiin
     
    16
    mg
    19
    %
    Kaltsium
     
    61
    mg
    6
    %
    Raud
     
    2
    mg
    11
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.