Parimad Retseptid logo

Kreemjas porgandi püreesupp (retsept)

Viimati uuendatud: 29/10/2024
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Porgandi püreesupp retsept

Porgandi püreesupp toob esile porgandite loomuliku magususe ja soojendava maitse, olles samas kerge ja toitev valik.

See kreemjas supp sobib suurepäraselt nii talviseks soojendajaks kui ka kergemaks eineks. Kuigi supp tundub luksuslikult kreemjas, valmistatakse seda ilma kooreta, mis teeb selle kergeks ja tervislikuks.

Suppi saab valmistada mitmel viisil, kuid röstitud porgandite kasutamine lisab roale sügavama ja rikkalikuma maitse. Röstitud porgand annab supile unikaalse karamelliseeritud alatooni, mis toob porgandi loomulikud maitsed esile.

Maitsvariatsioonid

Põhiretsepti saab hõlpsasti kohandada vastavalt eelistustele, pakkudes erinevaid maitseelamusi:

  1. Porgandi-ingveri supp – Lisa värskelt riivitud ingverit, mis annab supile veidi teravust ja soojendavat efekti. See variant on eriti hea külmetuse korral või kui soovite sooja ja ergutavat rooga.
  2. Karri-porgandisupp – Karri pulber toob mängu sooja ja vürtsika maitse, mis sobib ideaalselt porgandite magususega. Võite lisada ka veidi ingverit, et maitsed veelgi sügavamaks muuta.
  3. Tai karri porgandisupp – Lisa Tai punast karripastat ja sidrunimahla, et saavutada erksad ja tsitruselised noodid. Suppi võib kaunistada hakitud maapähklite ja värske koriandriga, et anda roale eksootiline ja värvikas viimistlus.

Tervislikud ja vegansõbralikud valikud

Porgandipüreesupp on kergesti muudetav ka veganiks. Või saab asendada näiteks oliiviõliga või lisada kreemisust leotatud india pähklite abil, mis annavad rikkaliku ja sametise tekstuuri.

See lihtne, kuid maitsev supp sobib suurepäraselt nii kiireks lõunasöögiks kui ka pidulikule õhtusöögile lisandiks. Porgandipüreesupp on toitev, taskukohane ja lihtne valmistada, pakkudes palju võimalusi erinevate maitsetega mängimiseks.

Kreemjas porgandi püreesupp

See omatehtud porgandi püreesupp on ülimalt kreemjas ja täis rikkalikku, röstitud porgandimaitset! See on parim porgandisupp, mida te kunagi söönud olete.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 50 minutes
Aeg kokku: 1 hour 5 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 127kcal

Koostisosad 

  • 900 g porgandeid
  • 3 spl ekstra neitsioliiviõli
  • ¾ tl peent meresoola
  • 1 keskmine kollane sibul hakitud
  • 2 küüslauguküünt pressitud või peeneks hakitud
  • ½ tl jahvatatud koriandrit
  • ¼ tl jahvatatud köömneid
  • 950 ml köögiviljapuljongit või vett
  • 480 ml vett
  • 1-2 spl soolata võid
  • 1 ½ tl sidrunimahla
  • värskelt jahvatatud musta pipart maitse järgi

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 200 kraadini. Vooderdage suur ääristatud küpsetusplaat küpsetuspaberiga.
  2. Koorige porgandid ja lõigake need diagonaalselt nii, et iga tükk oleks umbes 1 cm paksune. Asetage porgandid küpsetusplaadile.
  3. Lisage 2 supilusikatäit oliiviõli ja ½ teelusikatäit soola. Segage, kuni porgandid on kergelt kaetud õli ja maitseainetega. Asetage need ühte kihti.
  4. Röstige porgandeid ahjus 25-40 minutit, kuni need on servadest karamelliseerunud ja kahvliga kergesti läbitorgatavad. Keerake porgandeid poole küpsemise peal ringi.
  5. Kui porgandid on peaaegu küpsed, soojendage ülejäänud 1 spl oliiviõli keskmisel kuumusel supipotis.
  6. Lisage sibul ja ¼ tl soola. Keetke, aeg-ajalt segades, 5-7 minutit, kuni sibul on pehmenenud ja muutub läbikumavaks.
  7. Lisage küüslauk, koriander ja köömned. Keetke, pidevalt segades, umbes 1 minut.
  8. Valage juurde köögiviljapuljong ja vesi, kraapides samal ajal puulusikaga või tugeva silikoonspaatliga kõik pruunistunud tükid põhjast üles.
  9. Lisage potti ahjust välja võetud röstitud porgandid. Kuumutage segu suurel kuumusel keemiseni, seejärel vähendage kuumust vastavalt vajadusele, et hoida leebe podisemine. Keetke 15 minutit, et anda maitsetele aega sulanduda.
  10. Kui supp on keenud, võtke pott tulelt ja laske paar minutit jahtuda. Seejärel valage kuum supp ettevaatlikult blenderisse, vajadusel töötades partiidena. (Ärge täitke üle maksimaalse täitmisjoone, muidu võib supp üle voolata!)
  11. Lisage või, sidrunimahl ja mitu keerdu musta pipart.
  12. Blenderdage, kuni supp on täiesti ühtlane ja kreemjas. Vajaduse korral lisage maitse järgi veel soola ja pipart. Lisage veel üks supilusikatäis võid, kui soovite rohkem täidlasust, või veidi rohkem sidrunimahla, kui vajate rohkem särtsu. Segage uuesti ja serveerige.
  13. See supp säilib külmkapis kaetud kujul umbes neli päeva või sügavkülmas mitu kuud.

Toitumisalane teave

Kalorid: 127kcalSüsivesikud: 28gValgud: 3gRasvad: 2gKüllastunud rasvhapped: 0.3gKolesterool: 1mgSool: 1180mgPotassium: 775mgKiudained: 7gSugar: 14gA-Vitamiin: 38391IUC-Vitamiin: 16mgKaltsium: 89mgRaud: 1mgMagneesium: 32mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Supid

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    127
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    2
    g
    3
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    0.3
    g
    2
    %
    Kolesterool
     
    1
    mg
    0
    %
    Sool
     
    1180
    mg
    51
    %
    Potassium
     
    775
    mg
    22
    %
    Süsivesikud
     
    28
    g
    9
    %
    Kiudained
     
    7
    g
    29
    %
    Sugar
     
    14
    g
    16
    %
    Valgud
     
    3
    g
    6
    %
    A-Vitamiin
     
    38391
    IU
    768
    %
    C-Vitamiin
     
    16
    mg
    19
    %
    Kaltsium
     
    89
    mg
    9
    %
    Raud
     
    1
    mg
    6
    %
    Magneesium
     
    32
    mg
    8
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.