Parimad Retseptid logo

Pita leib (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (2 häält)

Pita leib retsept

Parim ja lihtsaim koduse pitaleiva retsept! Ja mis kõige parem – pita leib valmib vaid 5 koostisosaga! Pealt kaunilt kuldpruunid ja krõbedad, seest imeliselt pehmed, sobivad pita leivad ideaalselt lisandiks iga roa kõrvale.

Pita leib

Keskmine hinnang: 5 (2 häält)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 45 minutes
Küpsetusaeg: 25 minutes
Aeg kokku: 1 hour 10 minutes
Portsionit: 6
Kalorid: 308kcal

Koostisosad 

  • 500 g nisujahu
  • 360 ml leiget vett (40°C)
  • 3 tl kiirpärmi
  • 1 tl soola
  • 1 tl suhkrut

Valmistamine

  1. Lahustage pärm suures kausis koos suhkru ja veega. Jätke 5-10 minutiks seisma, kuni pärm hakkab vahutama.
  2. Lisage jahu ja sool ning segage tainakonksu abil 6-8 minutit. Võite segada ka käsitsi.
  3. Sõltuvalt kasutatavast jahust võib tainas vajada veidi vähem või rohkem jahu, kui see pitaleiva retsept ette näeb. Pärast mõnda aega kestnud segamist peaks pitaleiva tainas muutuma elastseks palliks ja veidi kleepuvaks.
  4. Kui tainas on valmis, määrige see kergelt oliiviõliga üle ja asetage kaussi. Seejärel katke kauss kilega ja köögirätikuga ning laske tainal soojas kohas vähemalt 20 minutit seista (või kuni taina suurus kahekordistub).
  5. Võtke tainas kausist välja ja jagage 6 ühtlase suurusega palliks. Kasutage vaid pisut jahu, kui see on liiga kleepuv.
  6. Laske tainapallidel enne vormimist 15 minutit puhata.
  7. Pita leiva vormimiseks võite kasutada kas rulli või venitada seda kätega, umbes 20 cm läbimõõduga. Tainarulli abil saadakse krõbedam, käsitsi venitades aga pehmem ja kohevam pita leib. NB! Kui tainas tõmbub tagasi, asetage see paariks minutiks kõrvale puhkama ja jätkake seejärel uuesti rullimist.
  8. Traditsioonilisema välimuse saamiseks vajutage tainast sõrmeotstega tugevalt, et tekitada tainasesse mõlke, või tehke kahvliga mõned augud.
  9. Küpsetamise jaoks kuumutage mittekleepuv pann keskmisel kuumusel, lisage veidi oliiviõli ja küpsetage iga pitaleiba umbes 3 minutit kummalgilt poolt, kuni see on pealt kergelt pruun ja veel pehme. Kui teie pannil on kaas, asetage see küpsetamise ajaks peale, et hoida niiskust sees.
  10. Teise võimalusena võite pita leibasid küpsetada ahjus. Selleks kuumutage ahi 250 kraadini ning küpsetage leibasid umbes 8 minutit, kuni kuldpruuniks.

Toitumisalane teave

Kalorid: 308kcalSüsivesikud: 64.1gValgud: 9.1gRasvad: 0.9gKüllastunud rasvhapped: 0.1gSool: 4.7mgKiudained: 2.6gSugar: 0.2g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Leivad ja saiad

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    308
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    0.9
    g
    1
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    0.1
    g
    1
    %
    Sool
     
    4.7
    mg
    0
    %
    Süsivesikud
     
    64.1
    g
    21
    %
    Kiudained
     
    2.6
    g
    11
    %
    Sugar
     
    0.2
    g
    0
    %
    Valgud
     
    9.1
    g
    18
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.