Parim ja lihtsaim koduse pitaleiva retsept! Ja mis kõige parem – pita leib valmib vaid 5 koostisosaga! Pealt kaunilt kuldpruunid ja krõbedad, seest imeliselt pehmed, sobivad pita leivad ideaalselt lisandiks iga roa kõrvale.
Lahustage pärm suures kausis koos suhkru ja veega. Jätke 5-10 minutiks seisma, kuni pärm hakkab vahutama.
Lisage jahu ja sool ning segage tainakonksu abil 6-8 minutit. Võite segada ka käsitsi.
Sõltuvalt kasutatavast jahust võib tainas vajada veidi vähem või rohkem jahu, kui see pitaleiva retsept ette näeb. Pärast mõnda aega kestnud segamist peaks pitaleiva tainas muutuma elastseks palliks ja veidi kleepuvaks.
Kui tainas on valmis, määrige see kergelt oliiviõliga üle ja asetage kaussi. Seejärel katke kauss kilega ja köögirätikuga ning laske tainal soojas kohas vähemalt 20 minutit seista (või kuni taina suurus kahekordistub).
Võtke tainas kausist välja ja jagage 6 ühtlase suurusega palliks. Kasutage vaid pisut jahu, kui see on liiga kleepuv.
Laske tainapallidel enne vormimist 15 minutit puhata.
Pita leiva vormimiseks võite kasutada kas rulli või venitada seda kätega, umbes 20 cm läbimõõduga. Tainarulli abil saadakse krõbedam, käsitsi venitades aga pehmem ja kohevam pita leib. NB! Kui tainas tõmbub tagasi, asetage see paariks minutiks kõrvale puhkama ja jätkake seejärel uuesti rullimist.
Traditsioonilisema välimuse saamiseks vajutage tainast sõrmeotstega tugevalt, et tekitada tainasesse mõlke, või tehke kahvliga mõned augud.
Küpsetamise jaoks kuumutage mittekleepuv pann keskmisel kuumusel, lisage veidi oliiviõli ja küpsetage iga pitaleiba umbes 3 minutit kummalgilt poolt, kuni see on pealt kergelt pruun ja veel pehme. Kui teie pannil on kaas, asetage see küpsetamise ajaks peale, et hoida niiskust sees.
Teise võimalusena võite pita leibasid küpsetada ahjus. Selleks kuumutage ahi 250 kraadini ning küpsetage leibasid umbes 8 minutit, kuni kuldpruuniks.
* Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.
Küpsiste nõusoleku haldamine
Parima kasutuskogemuse pakkumiseks kasutame selliseid tehnoloogiaid nagu küpsised, et salvestada ja/või pääseda ligi seadme andmetele. Nende tehnoloogiatega nõustumine võimaldab meil töödelda selliseid andmeid nagu sirvimiskäitumine või unikaalsed ID-d sellel saidil. Nõusoleku andmata jätmine või selle tühistamine võib mõjutada teatud funktsioone negatiivselt.
Funktsionaalne
Always active
Tehniline salvestamine või juurdepääs on rangelt vajalik seaduslikul eesmärgil, et võimaldada konkreetse teenuse kasutamist, mida tellija või kasutaja on selgesõnaliselt taotlenud, või ainuüksi elektroonilise sidevõrgu kaudu toimuva side edastamiseks.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistika
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Tehniline salvestamine või juurdepääs, mida kasutatakse ainult anonüümsetel statistilistel eesmärkidel. Ilma kohtukutse, internetiteenuse pakkuja vabatahtliku nõusoleku või kolmanda isiku täiendavate andmeteta ei saa ainuüksi sel eesmärgil salvestatud või välja otsitud teavet tavaliselt kasutada teie tuvastamiseks.
Turundus
Tehniline salvestamine või juurdepääs on vajalik selleks, et luua kasutaja profiilid reklaami saatmiseks või jälgida kasutajat veebilehel või mitmel veebilehel sarnastel turunduslikel eesmärkidel.