Sellele maitsvale risotole lisab peet maist ja veidi magusat maitset ning imelist värvi. See vegan-sõbralik peedirisoto on tehtid ilma piimatoodeteta ning on ka gluteenivaba.
Nautige seda maitsvat peedirisotot koos teie lemmiku kuiva valge veiniga ning serveerige koos värske tilliga. Selle retsepti valmistamiseks kasutatakse siin vegan-sõbralikke koostisosi nagu vegan või ja juust.
Eelsoojendage ahi 190 kraadini.
Peske, koorige ja tükeldage peet. Segage sisse 2 tl oliiviõli ja veidi soola ja pipart. Asetage peet ahjupannil küpsetuspaberile ning röstige ahjus 20-22 minutit, kuni peet on küpsenud.
Blenderdage röstitud peet koos 1 l köögivilja puljongiga ühtlaseks. Valage segu potti ning kuumutage keetmiseni. Kui segu hakkab keema, keerake kuumus madalaks ning hoidke kuumaga samal ajal, kui valmistate risotot.
Kuumutage suures potis või ning lisage sibul. Praadige 5-7 minutit. Lisage küüslauk ning praadige veel mõni minut.
Lisage riis, sool ja pipar. Segage läbi ning laske riisil veidi praadida. Lisage juurde vein ja segage läbi. Kui vein on sisse imbunud, lisage kulbitäis peedisegu. Keerake kuumus madalaks.
Kui peedi puljong on sisse imbunud, lisake teine kulbitäis segu. Jätkake seda protsessi ning segage pidevalt riisi, kuni riis on al dente ja kogu puljong on sisse imbunud.
Lõpus segage sisse till, petersell ja juust. Kuumutage veel mõni minut ning eemaldage pliidilt. Maitsestage soovi järgi soola ja pipraga ning serveerige värske maitserohelise ja juustuga.
Kalorid: 457kcalSüsivesikud: 69gValgud: 11gRasvad: 13gKüllastunud rasvhapped: 4gKolesterool: 9mgSool: 1742mgPotassium: 332mgKiudained: 4gSugar: 8gA-Vitamiin: 1222IUC-Vitamiin: 9mgKaltsium: 177mgRaud: 4mgMagneesium: 42mg