Tänapäeval on maitsev ja tervislik hummus väga populaarseks saanud ka mitte-taimetoitlaste seas ning poelettidel leiab nüüdsel ajal igasuguseid erinevaid variante. See retsept õpetab, kuidas imelihtsalt valmistada tervisliku röstitud peedi hummust, mis sobib paljude roogade kõrvale ja dipikastmeks.
Kui otsite värvilist, kirevat, tervislikku ja maitsvat lisandit oma snäkkidele või roogadele, siis proovige kindlasti seda lihtsat peedihummust. Kõige paremini sobib selle hummuse jaoks just toores peet, mis on ahjus küpsetatud.
Eelsoojendage ahi 200 kraadini.
Lõigake ära peedi otsad. Peske veega, mässige fooliumisse ning küpsetage ahjus 1 tund.
loputage ja nõrutage kikerherned ning lisage need blendrisse. Lisage juurde küüslauk, tahini, 1 sidruni mahl, oliiviõli ja sool.
Kui peet on küpsenud ja on jahtunud, lõigake see neljaks ning lisage juurde blendrisse.
Blenderdage segu ühtlaseks püreeks ning lisage aeglaselt juurde külma vett, kui segu on liiga paks.
Hoidke külmikus enne serveerimist vähemalt 10 minutit.
Kalorid: 156kcalSüsivesikud: 21gValgud: 7gRasvad: 6gKüllastunud rasvhapped: 1gSool: 596mgPotassium: 258mgKiudained: 6gSugar: 4gA-Vitamiin: 27IUC-Vitamiin: 9mgKaltsium: 44mgRaud: 2mgMagneesium: 38mg