Okroška on tuntud Venemaalt pärit suvine külm supp, mida on kuumal suvepäeval ideaalne süüa kergeks eineks.
See retsept on kerge, lihtne, odav ja samuti väga tervislik, kõik hea ühes! Enamasti sisaldab see venepärane supp tooreid köögivilju nagu värske kurk, redis ja roheline sibul. Eriti heaks teevad okroška need aromaatsed maitsetaimed, mis sellele väga hea aroomi ja maitse annavad.
Tehke julgelt seda suppi suurem kogus ning säilitage ülejäänud sellest külmikus mõni päev, et ka hiljem seda nautida.
Koorige kartulid ning tükeldage need poole cm suurusteks kuubikuteks. Asetage kartul potti ning katke veega. Lisage 1 spl äädikat ning keetke 10 minutit või kuni kartulid on pehmed, kui ei purune. Nõrutage kartul ning asetage kõrvale jahtuma, vajadusel neid külma veega loputades.
Keetke 3 muna ning jahutage need külmas vees.
Tükeldage munad, kurgid ja sink. Hakkige ka till ning roheline sibul. Asetage kõik suurde potti.
Segage eraldi kausis kokku külm vesi, hapukoor, ülejäänud äädikas ja sool. Valage segu potti üle köögiviljade koos ülejäänud koostisosade ja kartuliga. Segage ning serveerige.
Kalorid: 220kcalSüsivesikud: 23gValgud: 12gRasvad: 9gKüllastunud rasvhapped: 3gKolesterool: 93mgSool: 1104mgPotassium: 803mgKiudained: 4gSugar: 4gA-Vitamiin: 404IUC-Vitamiin: 28mgKaltsium: 73mgRaud: 2mgMagneesium: 56mg