Erk ja isuäratav nõgese supp estragoniga on lihtne ja kerge retsept, mis pakatab tervislikkusest ning on suurepärase maitsega. Eriti, kui nõgeseid on kevadel ja suvel palju, soovitame teha seda uudset püreesuppi, mis sobib ka veganitele.
Nõgeste lähedale ei soovi tavaliselt keegi kunagi minna, kuid keedetuna ja maitsvana supi sees viib see keele alla ning on ka lisaks super tervislik! Nõgesesupp on populaarne üle kogu skandinaavia ja ka meil Eestis, kus tihti lisatakse seda suppidele lehtede kujul koos teiste köögiviljadega. Siin on aga maitsev ja kreemine püreesupi variant, mis on sama hea ja võibollagi, et veel parem.
Keedetuna maitsevad nõgeselehed sarnaselt spinatiga. Samuti sisaldab nõges tohutult toitaineid, vitamiine ja mineraale, eriti rauda. Nõgest on kasutatud paljudes kultuurides ravimtaimena, tuntud oma keha puhastava omaduste, hormoonregulatsiooni ja põletiku alandamise osas.