Kukeseene hooaeg on käes ning nüüd on ideaalne aeg midagi mõnusat ja sügist nendest valmistada. See kreemine kukeseene supp on suurepärane viis neid värskelt korjatud maitsvaid kukeseeni ära kasutada ning valmistada soe lõuna- või õhtusöök.
Kukeseened on alati head värskelt ning nad ei nõua kupatamist või palju küpsetamist, praadimist ja keetmist. Supile annab mõnusa kreemise maitse ja hõngu kookoskreem, mistõttu sobib see supp hästi ka neile, kes ei talu gluteeni või piimatooteid. Asendage julgelt salvei praadimiseks kasutatav või oliiviõliga ning see roog sobib ka veganitele.
Praadige keskmise suurusega potis oliiviõlis sibul. Lisage juurde veidi soola ning praadige kuni sibul hakkab pruunistuma.
Lisage juurde küüslauk ning praadige veel 30 sekundit.
Lisage juurde kukeseened ning praadige 5 minutit kuni seened tõmbuvad väiksemaks. Võtke umbes 100 g segust kõrvale serveerimiseks.
Lisage seentele juurde vesi koos tüümiani lehtede, 1 salvei varre ja soolaga ning laske segul keema minna. Keetke 10 minutit.
Püreestage supp saumiksri või blenderiga. Segage sisse kookoskreem ning eemaldage tulelt. Maitsestage soovi järgi soola ja pipraga.
Sulatage eraldi pannil või ning lisage juurde ülejäänud salvei lehed. Praadige kuni salvei on krõbe ja või kuldpruun.
Serveerige suppi kõrvale pandud kukeseentega ning puistake peale krõbedaid salveilehti ja veidi oliiviõli.
Kalorid: 267kcalSüsivesikud: 21gValgud: 5gRasvad: 19gKüllastunud rasvhapped: 9gKolesterool: 15mgSool: 371mgPotassium: 1256mgKiudained: 10gSugar: 4gA-Vitamiin: 247IUC-Vitamiin: 6mgKaltsium: 67mgRaud: 9mgMagneesium: 43mg