See kreemine ja mõnus kukeseene risotto on imeline sügisene roog, milles kasutatakse värskeid kukeseeni ning sisaldab maitsvat parmesani juustu. See retsept on lihtne ning valmib vaid 45 minutiga.
Kukeseente hooajal on hea neid värskeid ja luksuslikke seeni kasutada erinevates roogades, ja see kukeseene risotto on kindlasti üks soosikutest. Samas, ka muudel aastaaegadel võite seda maitsvat risottot valmistada kas külmutatud kui kuivatatud kukeseentest.
Kuumutage suuremas sügavas pannis õli ning praadige sibul ja küüslauk, kuni sibul on klaasjas. Lisage juurde seened ning praadige, kuni vedelik on sisse imendunud.
Maitsestage soola ja pipraga ning valage juurde valge vein. Redutseerige kuumutades pool veini kogusest.
Keerake kuumus madalaks ning lisage juurde riis ja segage, kuni vedelik on imendunud.
Lisage tüümian ja loorberileht ning hakake vähehaaval kanapuljongit sisse segama. Segage pidevalt, kuni vedelik on imendunud, seejärel lisage uus ports kanapuljongit, u 20-25 minutit.
Lisage juurde parmesan, vahukoor ja petersell ning segage läbi. Maitsestage soovi järgi veel soola ja pipraga.
Serveerige praetud kukeseente ja peterselliga.
Kalorid: 382kcalSüsivesikud: 59gValgud: 10gRasvad: 9gKüllastunud rasvhapped: 3gKolesterool: 17mgSool: 1210mgPotassium: 440mgKiudained: 4gSugar: 3gA-Vitamiin: 364IUC-Vitamiin: 5mgKaltsium: 145mgRaud: 5mgMagneesium: 35mg