See rootsipärane kukeseene quiche on Rootsis klassika. See “Västerbottenpaj med kantareller” on algselt valmistatud Västerbotteni juustust ja värskelt korjatud kukeseenedest. Siin on kukeseene quiche versioon parmesani juustuga – aga kasutage julgelt ka Västerbotteni juustu, kui leiate seda!
Västerbotteni juustu puhul tegemist kõva lehmapiimast valmistatud juustuga, mis on tugeva maitsega ning mille tekstuur on tihke ja granuleeritud ning millel on väikesed augud. Quichel on sageli ka kukeseened, sest seda pirukat serveeritakse traditsiooniliselt suve lõpus/sügise alguses peetavatel Rootsi vähi pidudel, kui on seenehooaeg. Kuna Västerbotteni juustu on aga meil siin raske leida, on siin hea retsept, kus see konkreetne juust on asendatud maitsva parmesani juustuga.
Eelsoojendage ahi 400 kraadini. Määrige 25 cm ahjuvorm rasvainega.
Segage kokku kõik põhja koostisosad, kuni moodustub paks tainas. Mässige tainas toidukile sisse ning laske külmikus 30 min jahtuda.
Rullige tainas suureks rõngaks ning asetage ahjuvormi, nii et servad oleksid kaetud. Vajutage kahvliga taina sisse augud. Asetage tainas tagasi külmikusse.
Peske kukeseened ning lõigake suuremad väiksemateks tükkideks. Kuivatage need rätikuga ning jätke mõned väiksemad kõrvale kaunistamiseks.
Sulatage pannil või ja lisage juurde roheline sibul. Praadige 2 minutit. Lisage kukeseened ning praadige 3-4 minutit. Maitsestage soola ja pipraga ning petersseliga.
Vispeldage kausis kokku muna ja vahukoor ning maitsestage soola ja pipraga.
Puistake pool riivjuustust põhjale. Lisage seened, ülejäänud juust ning valage peale munasegu.
Küpsetage ahjus 25 minutit, kuni quiche on kuldne ja küpsenud. Serveerige peterselli ja praetud kukeseentega.
Kalorid: 338kcalSüsivesikud: 22gValgud: 13gRasvad: 22gKüllastunud rasvhapped: 13gKolesterool: 133mgSool: 519mgPotassium: 354mgKiudained: 3gSugar: 1gA-Vitamiin: 812IUC-Vitamiin: 2mgKaltsium: 258mgRaud: 3mgMagneesium: 25mg