Selle lihtsa retsepti järgi valmivad krõbedad indiapärased köögiviljakotletid, mis on tervislikud, gluteenivabad ja sobilikud ka taimetoitlastele.
Need kotletid teevad maitsvaks mitte ainult ühe köögivilja kasutamine, vaid nende segu. Siin retseptis on kasutatud nii kartulit, herneid, ube kui ka porgandeid. Soovi korral võite lisata ka näiteks lillkapsast, spinatit, brokkolit ja maisi. Mõnedele meeldib lihase tekstuuri lisamiseks ka soja graanuleid lisada.
Eriti head on need krõbedad kotletid koos mõnusa värske dipikastmega. Või soovi korral looge hoopis uus roog ja kasutage neid burgeri pihvina taimetoiduburgerites.
Käesolevas retseptis sisaldavad kotletid ka rohelist tšillipipart. Seega kui te ei ole vürtsika toidu sõber või teil on lastest sööjaid, kes seda ei eelista, siis jätke see julgelt koostisosadest välja.
Keetke köögivilju, kuni need on pehmed. Nõrutage vesi ning purustage köögiviljad kahvliga ühtlaseks pudruks.
Lisage juurde riivsai, sool, riivitud ingver, garam masala ja tšilli.
Segage kõik ühtlaseks massiks.
Voolige segust 13-14 palli. Vajutage need õrnalt laiaks ning asetage kõrvale.
Valage ühte kaussi riivsai ning asetage kõrvale.
Eraldi kaussi valage riisijahu ning veidi vett. Segage, et tekiks kergelt vedel segu.
Kastke kotletid ükshaaval riisijahu ja vee segusse ning seejärel riivsaia sisse nii, et need oleksid üleni kaetud. Tõstke 5-10 minutiks kõrvale seisma.
Kuumutage õli pannil. Asetage kotletid pannile ning praadige neid mõlemalt poolt umbes 15 minutit või kuni need on krõbedad ja kuldpruunid.
Kalorid: 131kcalSüsivesikud: 19gValgud: 3gRasvad: 5gKüllastunud rasvhapped: 0.5gSool: 176mgPotassium: 296mgKiudained: 2gSugar: 2gA-Vitamiin: 994IUC-Vitamiin: 14mgKaltsium: 28mgRaud: 1mgMagneesium: 21mg