Hoisin kaste on tuntud oma rikkaliku maitse poolest ning seda kasutatakse paljudes Aasia roogades. Näiteks sobib see hästi lõhe, kana ning tuunikala juurde.
Kõik teavad ja kõigile meeldib sojakaste. Kuid see retsept tutvustab midagi veel maitsvamat – Hoisin kaste. Eriti maapähklivõi, seesamiõli ja riisiäädikas on need, mis annavad sellele kastmele erilise maitse. See kaste on ehtne näide umami-st.
Piisab, kui seda kastet lisada roogadele väga vähe, sest see on oma olemuselt väga kontsentreeritud ning kui seda rohkem ette valmistada, jagub seda pikaks ajaks.
Melass on siin oluline koostisosa, mis annab kastmele paksema tekstuuri. Melassi leidub erinevates tervise- ning aasiapärastes poodides. Melass on olemuselt suhkruroo või suhkrupeedi mahlast suhkru väljakristalliseerimisel tekkinud kõrvalsaadus.
Kui teie Hoisin kaste tundub liiga vedel, lisage juurde veidi maisitärklist, mis aitab sellel pakseneda. Kui kaste on aga liiga paks, lisage juurde veidi vett.