Hiina magushapu kaste on tõenäoliselt kõige kuulsam Hiina kaste. Selle kastmega valmistatakse tohutult palju maitsvaid roogasid nagu näiteks magushapu kana, sealiha jne.
Hiina magushapu kaste on kaste, mida kasutatakse Hiinas peamiselt kiiretes praetud roogades. Kõigepealt fritüüritakse või praetakse pannil põhiline koostisosa, enne kui seda wokpannil kastmega “viskama” hakatakse. Inglise keeles kutsutakse seda praadimismeetodit nn “stir-fry”.
Kuna kõigil on oma maitseelistused, saate maitseaineid kohandades valmistada ise endale oma ainulaadse magushapu kastme. Kui teile näiteks hapu maitse nii väga ei meeldi, saate vähendada veidi äädika või sidrunimahla kogust ja lisada veidi rohkem suhkrut. Palju kasutatakse selles kastmes tomatikastet või mõned kasutavad ainult äädikat ja suhkrut maitse kohandamisel.
Mauri ütleb:
Hiina Magushapu Kaste … väga maitsev!