Halvaa kook on hea ja mõnus šokolaadine kook, kuhu on lisatud magusat halvaad. Koos maitsva võiglasuuriga on see suurepärane magustoit, mis saab kindlasti teie pere lemmikuks ning on väga lihtne ka kodus valmistada.
Kook ise on pehme, tihke, ning mõnusalt mahlane. See saab oma mahlasuse õli, munade ja keefiri kombinatsioonist ning seda on üsna lihtne küpsetada. See retsept näeb ette, et kasutate Bundti stiilis keeksivormi, millest pärast seda ümberpöörates on kooki väga lihtne kätte saada.
Halvaa, nagu me teame, on teada tuntud Lähis-Ida magustoit, mis on mõnusalt pähkline ja magus. Ka meie poodides on seda maiust väga laialdaselt saadaval. Siin on nüüd suurepärane viis lisada halvaad maitsvale šokolaadikoogile ning saada veel midagi isuäratavamat!
Halvaa kook
Eelsoojendage ahi 180 kraadini. Määrige 25 cm läbimõõduga ringikujuline keeksivorm võiga ning katke õhukese kihi jahuga.
Segage kausis kokku jahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja sool.
Vispeldage eraldi kausis kokku munad ja suhkur, kuni segu on kerge ja õhuline. Pidevalt vispeldades või mikserdades lisage juurde õli, et see seguneks muna ja suhkruga.
Lisage tainale, pidevalt segades, juurde pool jahusegust. Lisage juurde keefir ja vanilliekstrakt ning seejärel ülejäänud jahusegust. Segage, kuni saate ühtlase taina.
Viimasena segage hulka tükeldatud halvaa. Valage tainas keeksivormi ning küpsetage ahjus kuni 60 minutit.
Enne koogi vormist eemaldamist laske sellel vähemalt 10 minutit vormis jahtuda.
Glasuur
Kuumutage pannil või, kuni näete pruune tükikesi. Valage see kaussi ning laske jahtuda. Peale jahtumist eraldage võilt pealmine piimane osa ning visake ära.
Segage kausis kokku allesjäänud või, tuhksuhkur ja vanilliekstrakt ning lisage vahukoort seni, kuni saate paksu glasuuri.
Valage glasuur halvaakoogile. Soovi korral raputage peale veel veidi halvaapuru.
Kalorid: 530kcalSüsivesikud: 78gValgud: 8gRasvad: 24gKüllastunud rasvhapped: 5gKolesterool: 64mgSool: 386mgPotassium: 182mgKiudained: 4gSugar: 51gA-Vitamiin: 263IUKaltsium: 120mgRaud: 3mgMagneesium: 51mg