Õppige, kuidas teha parimat mandlijahust õunakooki, kasutades lihtsat trikki niiske, kuid koheva tekstuuri saavutamiseks! See lihtne teravilja- gluteeni- ja piimavaba koogi retsept nõuab vaid käputäit koostisosi, kuid tulemuseks saate imelise jahuvaba õunakoogi, millel on krõbe magus pealispind, värsked õunad ning pähkline mandlimaitse.
Guteenivabade mandlijahuretseptide valmistamisel on väga lihtne trikk, kuidas tasakaalustada tihedat ja rasket murenemist, mis tavaliselt mandlijahuga tehtud kookide puhul esineb. Mandlijahu on lihtsalt jahvatatud mandlid, seega kaalub see rohkem kui nisu- või gluteenivaba jahu ja sisaldab ka rohkem niiskust. Selle vastu võitlemiseks tuleb munavalged eraldi kloppida ning eraldi koogi sisse kombineerida. See tehnika teeb taina palju õhulisemaks.
Mandlijahu kasutamisel soovitame kasutada eelnevalt sõelutud mandlijahu, kuid kui teile meeldib tiheda konsistentsiga kook, kasutage tavalist mandlijahu või jahvatatud mandleid.
Selleks, et saada parim tulemus, eraldage munakollased munavalgest, kui munad on külmad ning laske neil vähemalt 30 minutit seejärel seista, et nad toatemperatuuri saavutaksid. Siis saate palju õhulisema tekstuuri.
Õunte puhul valige pigem sellised, mis ei murene kergesti ning on pigem kõvemad, nagu nt Golden Delicious jne.