Proovige kanakintsudest valmistada midagi uut ja välismaist, et teha luksuslik õhtusöök. Coq Au Vin on suurepärane õhtusöök, mis kõlab keeruliselt, kuid on tegelikult väga lihtne kodus valmistada.
Mis on Coq au vin?
Coq au vin on prantsuse kanahautis, milles kanakoivad hautatakse punases veinikastmes koos peekoni, seente ja maitsetaimedega. See võib kõlada peenelt, kuid seda ei ole tegelikult raske kodus valmistada. Kui soovite üllatada oma külalisi maitsva õhtusöögiga, ei valmista see roog kindlasti pettumust.
Coq au vin-i serveeritakse enamasti koos tärklise lisandiga nagu kartul, riis või munanuudlid. Hästi sobib siia kõrvale ka röstitud pikk sai. Kui olete valmistanud suurema koguse seda hõrgutavat hautist, säilitage seda õhukindlas konteineris külmikus kuni 5 päeva.
Eelsoojendage ahi 190 kraadini. Maitsestage kanaliha üle soola ja pipraga.
Praadige ahjukindlal pannil peekon u 10 minutit, kuni ühtlaselt pruun. Eemaldage pannilt peekon, jättes rasv pannile.
Praadige kõrgel kuumusel kanakintsusid 2-4 mõlemalt poolt. Eemaldage kana pannilt.
Lõigake seened neljaks. Praadige pannil seened, sibul ja šalottsibul koos näputäie soolaga u 12 minutit, kuni sibul on karamelliseerunud.
Lisage juurde jahu ja või ning segage läbi. Kuumutage 1 minut
Valage pannile juurde punane vein ning laske segul keema minna. Segage juurde peekon ja tüümian. Keetke 3-5 minutit.
Valage juurde kanapuljong ning lisage pannile kanakintsud. Laske segul keema minna.
Asetage pann ahju ning küpsetage 30 minutit. Tõstke vedelikku lusikaga üle kanaliha ning küpsetage veel, kuni kana on küpsenud, umbes 30 minutit veel.
Eemaldage pannilt kana ning kuumutage kastet veel 5 minutit pliidil, kuni kaste pakseneb. Maitsestage soovi järgi ning serveerige, valades kastme üle kana.
Kalorid: 556kcalSüsivesikud: 7gValgud: 30gRasvad: 40gKüllastunud rasvhapped: 12gKolesterool: 170mgSool: 518mgPotassium: 608mgKiudained: 1gSugar: 2gA-Vitamiin: 218IUC-Vitamiin: 4mgKaltsium: 31mgRaud: 2mgMagneesium: 47mg