Parimad Retseptid logo

Bulgogi (retsept)

Viimati uuendatud: 22/11/2024
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Bulgogi retsept

Bulgogi on klassikaline Korea roog, mis pakub tõelist maitserõõmu. See valmistatakse õhukeselt lõigatud lihast, mis on marineeritud magusas ja soolases kastmes ning seejärel grillitud või pannil küpsetatud.

Parimad tulemused saavutatakse kvaliteetse veiseliha, näiteks rib-eye või filee kasutamisel, ning marinaadi lisatud Korea pirn aitab liha eriti mahlaseks muuta. Küpsetamisel on oluline kuum pann või grill, et liha saaks korralikult karamellistuda ja saavutada suitsuse maitse.

Bulgogi valmistamise nõuanded

Bulgogi sobib suurepäraselt koos aurutatud riisi ja kimchiga kiireks õhtusöögiks, kuid seda saab serveerida ka wrapina grillpeol. Järelejäänud liha on ideaalne järgmisel päeval näiteks onigirazu täiteks. Kui soovite autentset maitset, kasutage Korea sojakastet, mis annab roale selle omapärase maitseprofiili.

Marinaad peaks lihal seisma vähemalt 30 minutit, kuid parim tulemus saavutatakse üleöö marineerides. Küpsetamisel tuleks liha võtta marinaadist välja ilma vedelikuta, et vältida aurutamist. Parimad tulemused saad väikeste koguste kaupa küpsetades ja vajadusel liha enne viilutamist veidi külmutades, et saavutada õhukesed ja ühtlased viilud.

Bulgogi säilitamine

Järelejäänud bulgogi saab hoida külmkapis kuni kolm päeva või sügavkülmas kuni kaks kuud. Sügavkülmutamiseks sobib nii marineeritud kui ka küpsetatud liha. Soojendamisel on oluline liha esmalt toatemperatuuril hoida ja seejärel pannil kuumutada, et säiliks parim maitse ja tekstuur. Bulgogi on täiuslik valik, kui otsid lihtsat ja maitseküllast rooga, mida valmistada nädalavahetusel või erilisemal üritusel.

Bulgogi

Bulgogi on klassikaline Korea grillitud veiseliha retsept, millest saab suussulava õhtusöögi või lõunasöögi. Seda on lihtne valmistada nii grillil kui ka ahjuplaadil.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 10 minutes
Jahtumise aeg30 minutes
Aeg kokku: 50 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 246kcal

Koostisosad 

  • ½ sibulat
  • 3 rohelist sibulat
  • 10 cm porgandit
  • 680 g õhukeselt viilutatud veiseliha nt ribeye, tenderloin või top sirloin
  • 1 spl röstitud seesamiõli
  • ½ spl röstitud valgeid seesamiseemneid kaunistuseks

Marinaad

  • 4 spl Korea sojakastet
  • 2 spl röstitud seesamiõli
  • 3 spl pruuni suhkrut ära asenda meega, kuna see põleb kergesti
  • 8 hakitud küüslauguküünt
  • ½ Aasia pirni
  • Värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine

  1. Lisage suurde kaussi Korea sojakaste, röstitud seesamiõli, pruun suhkur, peenestatud küüslauguküüned, riivitud Aasia pirn ja värskelt jahvatatud must pipar ning segage kõik kokku.
  2. Lõigake sibul õhukesteks viiludeks ja roheline sibul 5 cm tükkideks ja seejärel pikuti pooleks. Viilutage porgand koorijaga õhukesteks ribadeks.
  3. Lisage sibul, roheline sibul ja porgand marinaadile ja segage kõik kokku. Lisage ka õhukeselt viilutatud veiseliha, eraldades iga viilu.
  4. Segage liha korralikult, et katta see marinaadiga. Tõstke vähemalt 30 minutiks või üleöö (soovitatav) marineerima.
  5. Kuumutage suur pann keskmisel kuumusel ning lisage röstitud seesamiõli.
  6. Lisage marineeritud veiseliha ühes kihis. Grillige, umbes 5 minutit, kuni liha on läbiküpsetatud.
  7. Tõstke liha taldrikule ja puistake peale röstitud valgeid seesamiseemneid.

Toitumisalane teave

Kalorid: 246kcalSüsivesikud: 9gValgud: 38gRasvad: 7gKüllastunud rasvhapped: 2gKolesterool: 97mgSool: 2620mgPotassium: 582mgKiudained: 1gSugar: 4gA-Vitamiin: 514IUC-Vitamiin: 82mgKaltsium: 501mgRaud: 4mgMagneesium: 43mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Liharoad

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    246
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    7
    g
    11
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    2
    g
    13
    %
    Kolesterool
     
    97
    mg
    32
    %
    Sool
     
    2620
    mg
    114
    %
    Potassium
     
    582
    mg
    17
    %
    Süsivesikud
     
    9
    g
    3
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    4
    g
    4
    %
    Valgud
     
    38
    g
    76
    %
    A-Vitamiin
     
    514
    IU
    10
    %
    C-Vitamiin
     
    82
    mg
    99
    %
    Kaltsium
     
    501
    mg
    50
    %
    Raud
     
    4
    mg
    22
    %
    Magneesium
     
    43
    mg
    11
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.