Parimad Retseptid logo

Brioche (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (4 häält)

Brioche retsept

Nautige värskelt küpsetatud Brioche kohevat ja õhulist tekstuuri. See klassikaline Prantsuse sai on oma rikkaliku ja luksusliku tekstuuri ning kergelt magusa maitsega populaarne kõigi seas. Oma pehme sisu ja kuldse koorega sobib Brioche ideaalselt nii võileibade valmistamiseks kui ka magustoiduks! See retsept on lihtne, mistõttu saab selle saia valmistamisega hakkama igaüks!

Brioche

Keskmine hinnang: 5 (4 häält)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 40 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Aeg kokku: 1 hour 10 minutes
Portsionit: 2
Kalorid: 2697kcal

Koostisosad 

Brioche tainas

  • 480 ml piima
  • 200 g suhkrut
  • 1 ½ spl aktiivset kuivpärmi
  • 720 g jahu
  • 6 suurt muna
  • 1 spl vaniljeekstrakti
  • 200 g soolata võid

Peale määrimiseks

  • 1 muna
  • 3 spl vett

Valmistamine

  1. Segage soe (mitte kuum) piim koos pärmi, suhkru ja 1/3 koguse jahuga. Vispeldage koostisained kokku.
  2. Katke kauss rätikuga ja asetage umbes 30 minutiks soojale kohale kerkima.
  3. Kloppige eraldi kausis lahti munad ning lisage seejärel tainasegule koos vaniljeekstrakti ja jahutatud sulatatud võiga.
  4. Segage vähehaaval hulka ülejäänud jahu.
  5. Sõtkuge tainast käsitsi või köögikombainis (kasutades taina otsikut), kuni see muutub elastseks. See võib võtta umbes 10-15 minutit.
  6. Katke tainas kinni ja laske sel umbes tund aega kerkida.
  7. Võtke tainas kausist välja ja jagage see kaheks võrdseks tükiks. Seejärel jagage kumbki tükk kolmeks tükiks. Rullige iga tükk pikaks köieks, ühendage 3 köie otsad kokku ja punuge need.
  8. Asetage punutud brioche'id vooderdatud küpsetusplaadile, katke need rätikuga ja laske neil veel 30 minutit kerkida.
  9. Vispeldage väikeses kausis kokku muna ja vesi ning pintseldage brioche'id munaseguga üle.
  10. Küpsetage brioche'i 170 kraadi juures umbes 30 minutit või kuni sai on kuldpruun.

Toitumisalane teave

Portsioni suurus: 1gKalorid: 2697kcalSüsivesikud: 402gValgud: 53gRasvad: 95gKüllastunud rasvhapped: 57gKolesterool: 321mgSool: 161mgKiudained: 12gSugar: 114g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Leivad ja saiad

    5 from 4 votes (4 ratings without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Portsioni suurus
     
    1 g
    Kalorid
    2697
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    95
    g
    146
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    57
    g
    356
    %
    Kolesterool
     
    321
    mg
    107
    %
    Sool
     
    161
    mg
    7
    %
    Süsivesikud
     
    402
    g
    134
    %
    Kiudained
     
    12
    g
    50
    %
    Sugar
     
    114
    g
    127
    %
    Valgud
     
    53
    g
    106
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.