Nüüd saate nautida traditsioonilist Prantsuse kööki oma kodus. Kui teile meeldivad kalaroad, proovige kindlasti seda maitseküllast ja klassikalist bouillabaisse rooga oma enda kodus.
Mis on Bouillabaisse?
Bouillabaisse on Prantsusmaa sadamalinnast Marseille’st pärit prantsuse mereandidega hautis. See on traditsiooniline roog, mida valmistatakse erinevatest Vahemere kaladest, krevettidest ja rannakarpidest, mis on keedetud maitseküllases tomatipõhises puljongis, mida on maitsestatud safraniga. Rooga on maitsestatud apteegitilli ja apelsiniga ning seda serveeritakse tavaliselt koos küüslaugumajoneesi ja röstitud saiaga.
Bouillabaisse hautist võite teha julgelt ka külmutatud mereandidega ja kalaga, kui teil ei ole võimalik värskeid koostisosi soetada. Samuti võite valmistada Bouillabaisse rooga ka ilma alkoholita. Sel juhul asendage Pernod tähtaniisiga ja jätke vein välja. Tulemus tuleb veidi erinev, kuid siiski maitsev.
Viilutage sibul, fenkol ja porru õhukesteks viiludeks. Tükeldage tomatid ja kartulid kuubikuteks.
Kuumutage sügavas pannis õli. Lisage sibul, fenkol ja porru. Praadige mõni minut, kuni sibul on klaasjas.
Lisage juurde apteegitilli seemned, safran, tomat ja apelsini koor. Segage ning kuumutage mõni minut.
Lisage juurde Pernod Ricard ja valge vein. Redutseerige vein ning valage juurde kalapuljong.
Lisage juurde kartul ja loorberilehed ning keetke 20 minutit.
Peske sinimerekarbid ning eemaldage need, mis on juba lahti. Tükeldage kala kuubikuteks. Lisage kala, sinimerekarbid ja krevetid hautisele.
Katke pott kaanega ning keetke 5-7 minutit või kuni kala on küpsenud, krevetid on roosad ning karbid on avanenud. Eemaldage karbid, mis ei ole avanenud.
Eemaldage pliidilt ning serveerige. Puistake peale värsket peterselli.
Kalorid: 479kcalSüsivesikud: 44gValgud: 53gRasvad: 6gKüllastunud rasvhapped: 2gKolesterool: 161mgSool: 1210mgPotassium: 2170mgKiudained: 8gSugar: 13gA-Vitamiin: 1730IUC-Vitamiin: 74mgKaltsium: 248mgRaud: 7mgMagneesium: 148mg