Parimad Retseptid logo

Bouillabaisse (retsept)

Viimati uuendatud: 02/10/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Bouillabaisse retsept

Nüüd saate nautida traditsioonilist Prantsuse kööki oma kodus. Kui teile meeldivad kalaroad, proovige kindlasti seda maitseküllast ja klassikalist bouillabaisse rooga oma enda kodus.

Mis on Bouillabaisse?

Bouillabaisse on Prantsusmaa sadamalinnast Marseille’st pärit prantsuse mereandidega hautis. See on traditsiooniline roog, mida valmistatakse erinevatest Vahemere kaladest, krevettidest ja rannakarpidest, mis on keedetud maitseküllases tomatipõhises puljongis, mida on maitsestatud safraniga. Rooga on maitsestatud apteegitilli ja apelsiniga ning seda serveeritakse tavaliselt koos küüslaugumajoneesi ja röstitud saiaga.

Bouillabaisse hautist võite teha julgelt ka külmutatud mereandidega ja kalaga, kui teil ei ole võimalik värskeid koostisosi soetada. Samuti võite valmistada Bouillabaisse rooga ka ilma alkoholita. Sel juhul asendage Pernod tähtaniisiga ja jätke vein välja. Tulemus tuleb veidi erinev, kuid siiski maitsev.

Bouillabaisse

Bouillabaisse on klassikaline Prantsuse mereandidega hautis, mis sisaldab nii kala, krevette kui ka merikarpe.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 479kcal

Koostisosad 

  • 1 sibul
  • 1 fenkol
  • 1 porru
  • 4 tomatit
  • 1 spl tomatipastat
  • 450 g kartuleid
  • 1 spl apteegitilli seemneid
  • 10 safrani nööri
  • 3 loorberilehte
  • 1 apelsin
  • 500 g värsket kala
  • 500 g sinimerekarpe
  • 200 g krevette
  • 1 l kalapuljongit
  • 120 ml kuiva valget veini
  • 2 spl Pernod Ricard alkoholi
  • soola
  • värsket peterselli

Valmistamine

  1. Viilutage sibul, fenkol ja porru õhukesteks viiludeks. Tükeldage tomatid ja kartulid kuubikuteks.
  2. Kuumutage sügavas pannis õli. Lisage sibul, fenkol ja porru. Praadige mõni minut, kuni sibul on klaasjas.
  3. Lisage juurde apteegitilli seemned, safran, tomat ja apelsini koor. Segage ning kuumutage mõni minut.
  4. Lisage juurde Pernod Ricard ja valge vein. Redutseerige vein ning valage juurde kalapuljong.
  5. Lisage juurde kartul ja loorberilehed ning keetke 20 minutit.
  6. Peske sinimerekarbid ning eemaldage need, mis on juba lahti. Tükeldage kala kuubikuteks. Lisage kala, sinimerekarbid ja krevetid hautisele.
  7. Katke pott kaanega ning keetke 5-7 minutit või kuni kala on küpsenud, krevetid on roosad ning karbid on avanenud. Eemaldage karbid, mis ei ole avanenud.
  8. Eemaldage pliidilt ning serveerige. Puistake peale värsket peterselli.

Toitumisalane teave

Kalorid: 479kcalSüsivesikud: 44gValgud: 53gRasvad: 6gKüllastunud rasvhapped: 2gKolesterool: 161mgSool: 1210mgPotassium: 2170mgKiudained: 8gSugar: 13gA-Vitamiin: 1730IUC-Vitamiin: 74mgKaltsium: 248mgRaud: 7mgMagneesium: 148mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Supid

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    479
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    6
    g
    9
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    2
    g
    13
    %
    Kolesterool
     
    161
    mg
    54
    %
    Sool
     
    1210
    mg
    53
    %
    Potassium
     
    2170
    mg
    62
    %
    Süsivesikud
     
    44
    g
    15
    %
    Kiudained
     
    8
    g
    33
    %
    Sugar
     
    13
    g
    14
    %
    Valgud
     
    53
    g
    106
    %
    A-Vitamiin
     
    1730
    IU
    35
    %
    C-Vitamiin
     
    74
    mg
    90
    %
    Kaltsium
     
    248
    mg
    25
    %
    Raud
     
    7
    mg
    39
    %
    Magneesium
     
    148
    mg
    37
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.