Aromaatne, maitsev ja vürtsikas ühe poti Biryani riisiroog kanaga, mis on valmistatud basmati riisi, vürtside, kana ja maitsetaimedega. See on algaja retsept ja seda saab teha hõlpsasti. Serveerige kana biryani koos Raita või Salan kastmega.
Valmistage ingveri-küüslaugupasta, purustades ingver ja küüslauk blenderis või uhmriga ühtlaseks pastataoliseks massiks.
Lisage hulka jogurt, sool, garam masala, kurkum, sidrunimahl ja punane tšillipulber.
Segage hästi läbi, maitske ning vajaduse korral lisage veel soola ja maitseaineid.
Tükeldage kana suupärasteks tükkideks ning lisage marinaadile. Segage hästi läbi, et kogu kana oleks marinaadiga koos. Katke ning laske 1 tund kuni üleöö seista.
Biryani riisiroog
Loputage basmati riisi kolm korda ja leotage vees 30 minutit. Seejärel valage sõelale.
Kuumutage õli potis. Lisage terved vürtsid - loorberileht, kardemon, nelk, kaneel, tärnaniis ja muskaatpähkel.
Kui vürtsid hakkavad särisema, lisage hakitud sibulad ja praadige neid ühtlaselt, sageli segades, kuni need on ühtlaselt helepruunid, kuid mitte kõrbenud.
Lisage marineeritud kana ja praadige 5 minutit keskmisel kuumusel, kuni see on värvi muutnud.
Seejärel katke kaanega ja küpsetage madalal tulel, kuni kana on pehme. Hautage, et potis olev liigne niiskus aurustuks.
Maitske ja lisage vajadusel veel soola. Seejärel lisage maitsestamata jogurt, pool hakitud piparmündilehtedest, hakitud roheline tšilli, punane tšillipulber ja garam masala.
Segage kõik hästi kokku ja kihitage kana ühtlaselt poti põhja peale.
Laotage kana peale ühtlase kihina nõrutatud riis.
Eraldi potti valage vesi (või kookospiim). Lisage veidi soola ja laske keema tõusta.
Valage kuum vesi/kookospiim ettevaatlikult mööda poti külge riisi peale. Vajadusel tasandage riis.
Puistake peale ülejäänud piparmündilehed. Soovi korral lisage safranit.
Katke kaanega ja keetke keskmisel temperatuuril, kuni kana biryanis olev riis on täielikult läbi keenud, kuid mitte pudruks küpsenud. Kui riis on ikka veel alaküps või kõva ja põhja ei jää vett, lisage veel keevat vett ja keetke kuni riis on valmis.
* Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.