See maitsev ja pidulik seakaelakarbonaadi retsept on ideaalne valik uhkemateks puhkudeks või ka tavapäraseks õhtusöögiks, sest seda on väga lihtne valmistada ja enamus küpsetamist toimub ahjus.
Sellele seakaelakarbonaadile annab hea ja rammusa maitse maitseküllane marinaad, mis koosneb meest, sojakastmest, küüslaugust ja erinevatest maitsetaimedest. Üpriski lihtsatest koostisosadest koosnev marinaad sobib ideaalselt sealihale ning teeb lihtsast lihatükist luksusliku roa. Selle asemel, et poest valmis praadi osta ja ahju pista, proovige seekord ise maitsev karbonaad valmis küpsetada. See on seda väärt!
Peske ja kuivatage seakaelakarbonaad. Lõigake õhukese noaga lihasse 10-15 ava. Toppige avadesse küüslauguviile ja rosmariinilehti.
Eelsoojendage ahi 180 kraadini. Määrige lihatükk oliiviõliga ning puistake peale musta pipart.
Asetage liha oliiviõliga piserdatud küpsetusvormi. Asetage liha alla ja peale rosmariinioksi ning seejärel valage liha üle sojakastmega. Küpsetage ahjus umbes 1 tund.
Võtke liha ahjust välja ning valage peale mesi. Tõstke lihale peale ka veidi lihast väljatulnud mahla ning seejärel asetage 10 minutiks ahju tagasi.
Eemaldage liha uuesti ahjust ning valage jällegi üle vormis oleva vedelikuga. Küpsetage veel 10 minutit, kuni liha on valmis.
Kalorid: 435kcalSüsivesikud: 25gValgud: 59gRasvad: 10gKüllastunud rasvhapped: 3gKolesterool: 158mgSool: 1494mgPotassium: 1030mgKiudained: 0.4gSugar: 22gA-Vitamiin: 4IUC-Vitamiin: 2mgKaltsium: 33mgRaud: 2mgMagneesium: 77mg