Aeglaselt küpsetatud veisepõsk punase veini kastmes on nii suussulavalt õrn, et seda võib isegi lusikaga süüa! Lihale lisavatest koostisosadest saab maitseküllase kaste, mis sobib ideaalselt kartulipüree juurde.
Aeglaselt küpsetatud veisepõsk punase veini kastmes
Valmistage ette veisepõsed. Eemaldage põskedelt rasvane äär. Kuivatage kätepaberiga ning maitsestage lihatükid soola ja pipraga.
Kuumutage suures potis 2 spl oliiviõli. Praadige veisepõski mõlemalt poolt, kuni need on kergelt pruunid. Asetage taldrikule.
Keerake kuumus keskmisele ning lisage juurde 1 spl oliiviõli. Lisage hakitud küüslauk ja sibul ning praadige umbes 3 minutit, kuni sibul muutub klaasjaks.
Lisage hakitud seller ja porgand. Praadige umbes 3 minutit.
Lisage potti punane vein ja segage läbi. Keetke veinisegu umbes 1 minut.
Lisage ülejäänud koostisosad ning katke pott kaanega.
Pliidil: keetke keskmisel kuumusel 2-2,5 h, kuni veisepõsed on pehmed. Pöörake neid küpsetamise ajal vähemalt korra.
Ahjus: asetage pott ahju ning küpsetage 160 kraadi juures 3-3,5 h.
Eemaldage veisepõsed potist. Visake ära tüümian ja loorberilehed.
* Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.