Parimad Retseptid logo

Vareenikud kartuli ja peekoniga (retsept)

Viimati uuendatud: 15/08/2023
Keskmine hinnang: 4 (3 häält)

Vareenikud kartuli ja peekoniga retsept

Vareenikud on klassikalised Ukraina pelmeenid, mille erinevad variandid on tuntud nii Poolas, Venemaal kui ka meil siin, Eestis. Mis on nende erinevused? Võib öelda, et enamasti on tegemist täidise valikuga. Erinevates regioonides kasutatakse erinevaid täidiseid, vahel ka magusaid.

Need maitsvad kartuli-, sibula- ja peekonitäidisega vareenikud viivad keele alla ning tekitavad mõnusalt koduse tunde. Üks asi, mis on kindel, on see, et need on 100% paremad poest ostetutest. Taina ja täidise valmistamine ei ole üldse keeruline ning täidist võite modifitseerida oma soovi ja maitse järgi. Täidist saate lisada täpselt nii palju või vähe, kui soovite!

Mõnus viis neid vareenikuid ka taimetoitlastele sõbralikuks teha on asendada peekon näiteks seentega. Kartul, sibul ja seened sobivad oivaliselt kokku ning hapu särtsu lisamiseks võib lisada ka hapukapsast!

Vareenikud kartuli ja peekoniga

Need maitsvad Ukrainast pärit Vareenikud kartuli ja peekoniga tekitavad mõnusa kodutunde!
Keskmine hinnang: 4 (3 häält)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 1 hour 30 minutes
Küpsetusaeg: 10 minutes
Aeg kokku: 1 hour 40 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 424kcal

Koostisosad 

Tainas

  • 450 g nisujahu
  • 1 spl soola
  • 1 suur muna
  • 250 ml külma vett

Täidis

  • 5 kartulit
  • 2 spl võid
  • 100 g peekonit
  • 1 hakitud sibul
  • maitsestamiseks soola ja pipart

Valmistamine

Tainas

  1. Koorige ja keetke kartulid pehmeks. Keetmise ajal valmistage tainas.
  2. Segage omavahel kokku jahu ja sool. Lisage juurde muna ning külm vesi ja segage tainakonksuga ühtlaseks tainaks. Asetage tainas kaussi, katke rätikuga ning laske 30 minutit seista.

Täidis

  1. Tükeldage ja praadige pannil peekon. Eemaldage peekon pannilt ja asetage kõrvale.
  2. Praadige sibulat peekonirasvas 20 min, kuni sibul on karamelliseerunud.
  3. Purustage kartulid pudruks ja lisage juurde või, peekon, sibul ja segage läbi. Lisage maitse järgi soola ja pipart.

Vareenikute kokkupanek

  1. Jagage tainas neljaks ning vormige neist pallid. Rullige üks tainapall jahuga kaetud pinnal umbes 1,5 mm paksuseks. Lõigake tainast välja 5-7 cm diameetriga ringid.
  2. Asetage teelusikatäis kartulitäidist taina keskkohast veidi kõrvale. Voltige tainas ümber täidise poolkuu kujuliseks ning vajutage ääred kinni. Korrake sama ülejäänud tainaga.
  3. Pange potis vesi keema. Lisage juurde soola ning asetage vareenikud keevasse vette. NB! Segage, et nad põhja külge kinni ei jääks.
  4. Kui vareenikud tulevad vee pinnale, eemaldage need veest ning praadige võis, kuni need on mõlemalt poolt kuldpruunid.
  5. Serveerige hapukoore, tilli või krõbeda sibulaga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 424kcalSüsivesikud: 60gValgud: 8gRasvad: 16gKüllastunud rasvhapped: 7gKolesterool: 40mgSool: 644mgPotassium: 639mgKiudained: 4gSugar: 2gA-Vitamiin: 120IUC-Vitamiin: 27mgKaltsium: 31mgRaud: 3mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Soolased toidud

    4 from 3 votes (3 ratings without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    424
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    16
    g
    25
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    7
    g
    44
    %
    Kolesterool
     
    40
    mg
    13
    %
    Sool
     
    644
    mg
    28
    %
    Potassium
     
    639
    mg
    18
    %
    Süsivesikud
     
    60
    g
    20
    %
    Kiudained
     
    4
    g
    17
    %
    Sugar
     
    2
    g
    2
    %
    Valgud
     
    8
    g
    16
    %
    A-Vitamiin
     
    120
    IU
    2
    %
    C-Vitamiin
     
    27
    mg
    33
    %
    Kaltsium
     
    31
    mg
    3
    %
    Raud
     
    3
    mg
    17
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.