See on traditsiooniline retsept kõigi lemmikuks saanud Uzbek plov, mida üldiselt tuntakse pilafi nime all. Saate seda täiuslikult valmistada, järgides juhiseid samm-sammult.
450gkondita lambaliha (soovi korral võib asendada seakaelakarbonaadiga)
1suur sibul (õhukesteks viiludeks lõigatud)
3keskmise suurusega porgandit (jämedalt riivitud)
1splköömneseemneid
1splkoriandri seemneid
30gvärskeid Goji marju
½tlterveid musti pipraterasid
240mlkeevat vett
1splsoola
Valmistamine
Täitke suur kauss sooja veega ning valage sisse basmati riis. Asetage kõrvale seisma.
Peske küüslaugupead ning asetage kõrvale.
Kuumutage suurel pannil õli, lisage lambaliha ja küpsetage seda regulaarselt keerates umbes 10 minutit või kuni liha on ühtlaselt pruunistunud.
Lisage tükeldatud sibul ja hautage aegajalt segades umbes 10 minutit või kuni sibul on pehmenenud ja pruunistunud.
Valage hulka porgandid ja hautage veel umbes 10 minutit või kuni porgandid on pehmed.
Maitseks lisage hulka pipraterad, goji marjad, köömned, koriander, terved küüslaugupead ning segage hoolega, et maitsed ühenduksid. Alandage kuumust keskmisele kuumuseastmele ning keetke kaane all veel umbes 30 minutit.
Loputage basmati riis kuuma veega ja nõrutage. Valage riis ühtlase kihina lihasegu peale.
Valage pannile järk-järgult kuuma vett nii, et riis oleks täielikult vedelikuga kaetud.
Keetke riisi umbes 20 minutit kaane all, kuni see on pehme ja vedelik on imendunud.
Seejärel segage riis lihaga ja eemaldage enne serveerimist küüslaugupead!
* Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.