Hellitage end selle rikkalikku ja taevaliku šokolaadisuflee retseptiga! Kujutage ette sooja, kohevat šokolaadipilve, mis lausa sulab suus. Krõbe välimine kiht ja kreemjas sisu muudavad selle suflee eriliselt nauditavaks. See magustoit sobib ideaalselt koos lusikatäie vanillijäätisega ja avaldab kindlasti muljet ka kõige nõudlikumale magusasõbrale. Seega, kui otsite magustoitu, mis on lihtne, kuid samas muljetavaldavalt maitsev, on see šokolaadisuflee just teie jaoks mõeldud retsept.
Šokolaadisuflee on ajaproovile vastu pidanud maius, mis võlub šokolaadisõpru kõikjal. Kerge, õhuline ja otse ahjust serveeritav dramaatiline magustoit, on gluteenivaba ja imeliselt rikkalik. See kerkib ahjus oma vormist välja ning tuleb lauale viia kohe, enne kui see hakkab tagasi vajuma. Kuigi paljud sufleed serveeritakse koos sisse valatud kastmega, siis selle suflee puhul pole see ilmtingimata vajalik, kuna suflee on seest mõnusalt niiske. Valikuline kaunistus võib olla Crème anglaise, mida saab valada suflee keskele tehtud väikesesse auku.
Erinevalt mõnest teisest magusast suflee versioonist ei kasutata siin retseptis aluseks kondiitrikreemi. Selle asemel loob sügav šokolaadiganaš – valmistatud kolmest erinevast šokolaadist – stabiilse aluse, mis annab tugeva ja hästi tasakaalustatud šokolaadimaitse.
Eduka suflee valmistamine pole kaugeltki nii keeruline, kui see võib tunduda, kuid see nõuab mõningate asjade õigesti tegemist. Need hõlmavad:
- Ramekinide helde võiga määrimine ja suhkruga katmine. See hõlmab nii sisemist põhja kui ka seinu, kuni ülemise servani välja. Esiteks määrige võid kõikidele sisepindadele, kaasa arvatud ramekini ülemine äär, seejärel katke sisu põhjalikult suhkruga. See tagab, et sufleed kerkivad ilma tõrgete või pragudeta.
- Šokolaadisulatuskausi hoidmine nii, et see ei puutuks all oleva keeva veega kokku; ganaši õnnestumine sõltub sellest, et see ei kuumeneks liiga palju.
- Kui soovite sufleed ette valmistada: Pärast suflee segu ramekinidesse panemist, katke iga ramekin kilega ja hoidke külmkapis kuni 1 päev. Küpsetamiseks eelsoojendage ahi ja küpsetage sufleesid otse külmikust võttes 15 minutit, seejärel serveerige kohe.
- Munavalgete täielik segamine sufleesegusse. Esimese veerandi vahustatud munavalgete põhjalik segamine kergendab sufleesegu ja valmistab selle ette ülejäänud munavalgete jaoks, mis tuleb õrnalt kokku voltida, kuni ei ole enam nähtavaid valgeid. Märkige, et kõik sisse segamata munavalgete taskud kerkivad ümbritsevast taignast kiiremini ja põhjustavad pragunemist. Nii et võtke aega ja veenduge, et kõik munavalged oleksid täielikult segunenud.
- Märkused: Ideaalse rikkuse saavutamiseks soovitame kasutada võrdset segu vahukoorest ja täispiimast, kuid retsept töötab ka ainult ühega neist (rikkus varieerub vastavalt).
Kuumutage ahi 190 kraadini. Vooderdage ääristatud küpsetusplaat küpsetuspaberiga.
Pintseldage kahe ramekin-vormi põhjad ja küljed (kuni servani) kergelt 1 tl sulatatud võiga. Lisage igasse vormi 1 spl valget suhkrut ja keerake vorme, kuni suhkur katab kõik pinnad, ja kallake seejärel üleliigne suhkur välja.
Valage 3 tassi kuuma vett potti, mis on seatud madalale kuumusele. Asetage šokolaaditükid metallist segamiskaussi, asetage kauss poti kohale ning kuumutage, kuni šokolaad on täielikult sulanud. NB! Ärge laske veel keema tõusta.
Vahepeal sulatage või eraldi potis keskmisel kuumusel. Lisage jahu ja vispeldage, kuni segu seguneb ja pakseneb, umbes 1 minut.
Seejärel vähendage kuumust madalale ning vispeldage sisse külm piim. Segage 2-3 minutit, kuni segu muutub ühtlaseks ja pakseneb. Eemaldage tulelt.
Valage hulka sulatatud šokolaad ning vispeldage segu ühtlaseks.
Segage hulka sool ja munakollane. NB! Jätke kauss kuuma (mitte keeva) vee kohale, et segu jääks soojaks, kuni munavalgeid vahustate.
Vahustage munavalged koos viinakivipulbriga kergelt valkjaks vahuks.
Jätkake vahustamist, vähehaaval suhkrut lisades, 3-5 minutit, kuni moodustuvad pehmed tipud.
Valage 1/3 munavalgesegust šokolaadisegule ja segage, kuni segu on täielikult segunenud. Kallake hulka ülejäänud munavalgesegu ja segage ettevaatlikult spaatliga läbi, kuni valget näha ei ole.
Jagage segu ettevalmistatud ramekin-vormide vahel ja asetage need vooderdatud küpsetusplaadile.
Küpsetage eelsoojendatud ahjus 12-15 minutit, kuni sufleed on paisunud ja üle ääre tõusnud.
Kalorid: 356kcalSüsivesikud: 39gValgud: 7gRasvad: 20gKüllastunud rasvhapped: 12gKolesterool: 124mgSool: 194mgKiudained: 2gSugar: 32g