Siin on midagi tõeliselt lihtsat, maitsvat ja elegantset kõigile mereandide armastajatele. Sinimerekarpe on väga lihtne valmistada. Ainus raske osa on nende ettevalmistus. Kuid uskuge, te näete, et see on seda väärt, sest see roog on väga maitsev.
Paljud võivad end tunda veidi ebakindlana merekarpide kodus valmistamisel. Enamasti meeldib inimestele neid nautida restoranides. Kuid selle retseptiga näete, et merekarpide valmistamine kodus ei olegi üldse nii keeruline ülesanne.
Sinimerekarpide puhastamiseks on mitmeid erinevaid meetodeid. Kõige parem on teha nii, kui võtate suure kausi külma veega ning lisate sisse sinimerekarbid ja 30 g jahu. Segage neid julgelt kätega ning laske neil 30 minutit liguneda. Seejärel eemaldage kõigilt ükshaaval nende “habe” väljaspool karpi ning kui nad tunduvad pealt mustad, küürige nad väikese harja või švammiga üle, kuni nad on puhtad. Kui leiate lahtiseid karpe, siis visake need ära. Retseptis kasutage ainult karpe, mis on täielikult suletud. Nii lihtne see ongi!