Maitsev ja kodune rummikook on väga lihtsalt valmistatav selle retsepti järgi ning jääb imeliselt võine, pehme, kerge ja rammus selle maitsva rummi maitsega.
Selliste kookide puhul on lihtne poest osta valmis koogi tainasegu, kuid selle retsepti järgi saate õppida, kuidas tainast lihtsalt nullist baaskoostisosadest kodus valmistada ja selle võrra tuleb kook palju maitsvam! Vajate selleks vaid tavapärast bundti koogivormi.
Eelsoojendage ahi 180 kraadini.
Segage kausis miksriga kokku või ja suhkur, kuni saate koheva segu. Segage sisse ükshaavald munad ning seejärel munakollane ja vanilliekstrakt.
Segage eraldi kausis kokku jahu, küpsetuspulber ja sool. Asetage kõrvale.
Segage eraldi kausis kokku keefir ja rumm. Asetage kõrvale.
Segage või ja muna ja suhkru segule juurde vaheldumisi kuivained ja keefiri ja rummi segu, kuni saate ühtlase taina.
Määrige bundti koogivorm rasvainega ja raputage vormi põhja hakitud pähklid. Tõstke lusikaga tainas ühtlaselt vormi.
Küpsetage ahjus 40-55 minutit, kuni hambaork tuleb puhtalt koogist välja. Viimase 5-10 minuti jaoks katke vorm fooliumiga.
Eemaldage kook ahjust ning laske sellel jahtuda, kui valmistate glasuuri.
Tükeldage toasoe või ning asetage suurde potti. Kuumutage või ning lisage juurde suhkur, rumm ja vesi ning segage läbi.
Laske segul ägedalt keema minna, vahepeal segades. Seejärel alandage kuumust ning keetke 6-8 minutit, vahepeal segades. Eemaldage pott pliidilt ning segage sisse vanilliekstrakt.
Kasutage varrast, et torgata kooki mõned augud, seejärel tõstke lusikaga 1/3 glasuurist aukudesse. Laske koogil 10 minutit seista.
Pöörake kook ettevaatlikult ümber ning eemaldage koogivorm. Torgake vardaga veel koogi sisse auke ning valage koogile ülejäänud glasuur. Laske koogil enne serveerimist täielikult jahtuda.
Kalorid: 634kcalSüsivesikud: 72gValgud: 7gRasvad: 33gKüllastunud rasvhapped: 16gKolesterool: 134mgSool: 401mgPotassium: 103mgKiudained: 1gSugar: 51gA-Vitamiin: 852IUC-Vitamiin: 0.1mgKaltsium: 99mgRaud: 2mgMagneesium: 24mg