Parimad Retseptid logo

Rikkalik Maapähklivõi Brownie (Retsept)

Viimati uuendatud: 21/10/2024
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Rikkalik Maapähklivõi Brownie

Need rikkalikud maapähklivõi brownie’d on tõeline maiuspala, kus kohtuvad sügavalt šokolaadine brownie ja siidiselt kreemjas maapähklivõi. Retsept on lihtne ja koosneb igapäevastest koostisosadest.

Viimase lihvi annavad maapähklivõi keerised, mis mitte ainult ei paku suurepärast maitset, vaid loovad ka isuäratava välimuse. Tulemuseks on täiuslikult tasakaalustatud magus amps igale maiasmokale!

Näpunäiteid õnnestumiseks

  • Toatemperatuuril koostisosad: Laske koostisosadel, näiteks munadel ja võil, toatemperatuurile jõuda, et tainas oleks ühtlasem. See aitab tagada, et koostisosad segunevad ühtlasemalt, mille tulemuseks on rikkalik ja ühtlane tekstuur.
  • Pehme maapähklivõi: Kasutage kreemjat maapähklivõid ja soojendage seda veidi, kui see on liiga paks. Nii on seda lihtsam brownie-tainasse keerutada.
  • Lühem küpsetusaeg: Hoidke küpsetamise ajal brownidel silma peal. Seest pehmete brownide (fudgy brownies) saamiseks küpsetage brownie’sid umbes 35 minutit. Hambatikk peaks välja tulema pigem niiskena kui täiesti puhtana. Liigne küpsetamine võib põhjustada kuiva, koogitaolise küpsetise.
  • Jahutamine ja lõikamine: Ilusate viilude saamiseks laske brownidel enne lõikamist täielikult jahtuda.
  • Säilitamine: Säilitage browniesid toatemperatuuril õhukindlas pakendis kuni 4 päeva. Pikemaks säilitamiseks võite neid külmutada ja need püsivad värskena kuni 3 kuud.

Need brownie’d on ideaalsed magusate isude rahuldamiseks, kas iseseisvalt või koos klaasi piimaga. Rikkaliku šokolaadi ja maapähklivõi kombinatsioon on klassikaline lemmik, mis ei valmista kunagi pettumust.

Rikkalik Maapähklivõi Brownie

Need maapähklivõi brownie’d on täiuslikult rikkalik maius, kus kreemine maapähklivõi sulandub šokolaadise taina sisse. Valmistamine on lihtne ja kiire – ideaalne maitseelamus maapähklivõi austajatele!
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 40 minutes
Aeg kokku: 50 minutes
Portsionit: 12
Kalorid: 489kcal

Koostisosad 

  • 225 g võid
  • 175 g poolmagusat šokolaadi
  • 150 g jahu
  • 50 g magustamata kakaopulbrit
  • 1 tl soola
  • 200 g kristallsuhkrut
  • 220 g pruuni suhkrut
  • 3 suurt muna
  • 1 spl vanilliekstrakti
  • 125 g kreemjat maapähklivõid

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi temperatuurile 180 kraadi.
  2. Pihustage 20×20 cm ruudukujuline küpsetuspann küpsetusspreiga ning vooderdage küpsetuspaberiga.
  3. Sulatage või väikeses kastrulis keskmisel kuumusel. Eemaldage tulelt ja vispeldage sisse pool šokolaadikogusest.
  4. Jätkake vispeldamist kuni šokolaad on täielikult sulanud.
  5. Tõstke segu suurde kaussi ja laske paar minutit jahtuda.
  6. Sõeluge teises kausis jahu ja kakaopulber kokku. Segage sisse sool.
  7. Vispeldage sulatatud šokolaadi hulka suhkrud, munad ja vanilliekstrakt.
  8. Kallake peale jahusegu ja ülejäänud šokolaadi tükid ning segage vaikselt kuni segu on ühtlane.
  9. Valage tainas ettevalmistatud vormi ja hajutage spaatliga tainas kuni vormi servadeni.
  10. Tilgutage maapähklivõid teelusikatäie kaupa taina peale. Kasutage noa otsa, et seda tainasse keerutada.
  11. Küpsetage eelsoojendatud ahjus 40-45 minutit või kuni keskosa ei võdise enam, kui vormi ettevaatlikult raputada.
  12. NB! Kui maapähklivõi paistab pruunistuvat, katke vorm 25 minuti küpsemise järel fooliumiga. (Küpsetusaeg võib katmise korral pikeneda 5-10 minuti võrra.)
  13. Laske brownil enne viilutamist pannil täielikult jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 489kcalSüsivesikud: 57gValgud: 7gRasvad: 28gKüllastunud rasvhapped: 15gKolesterool: 82mgSool: 383mgPotassium: 264mgKiudained: 4gSugar: 41gA-Vitamiin: 535IUKaltsium: 48mgRaud: 3mgMagneesium: 70mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Brownie retseptid

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    489
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    28
    g
    43
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    15
    g
    94
    %
    Kolesterool
     
    82
    mg
    27
    %
    Sool
     
    383
    mg
    17
    %
    Potassium
     
    264
    mg
    8
    %
    Süsivesikud
     
    57
    g
    19
    %
    Kiudained
     
    4
    g
    17
    %
    Sugar
     
    41
    g
    46
    %
    Valgud
     
    7
    g
    14
    %
    A-Vitamiin
     
    535
    IU
    11
    %
    Kaltsium
     
    48
    mg
    5
    %
    Raud
     
    3
    mg
    17
    %
    Magneesium
     
    70
    mg
    18
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.