Polenta ei ole midagi muud kui jämedalt jahvatatud maisijahu. Rohkema maitse lisamiseks võib vee asemel kasutada kanapuljongit. Polenta on oma sametise, kreemja tekstuuriga suurepärane lisand igasuguse liha- või seeneraguu kõrvale.
Kuumutage vesi ja sool suures kastrulis keemiseni. Valage polenta aeglaselt keevasse vette, vispeldades pidevalt, et ei tekiks klompe.
Vähendage kuumust madalale ja keetke, pidevalt segades, umbes 5 minutit, kuni polenta hakkab paksenema.
Katke kaanega ja keetke veel 30 minutit, vispeldades iga 5-6 minuti järel. Kui polenta on liiga paks, et seda vispeldada, segage puulusikaga. Polenta on valmis, kui tekstuur on kreemjas ja polenta terad pehmed.
Lülitage kuumus välja ja segage 3/4 võist ettevaatlikult polentasse. Lisage Parmigiano-Reggiano juust ning segage, kuni juust on sulanud. Katke kaanega ja laske 5 minutit seista, et see pakseneks.
Segage polenta läbi ja tõstke serveerimiskaussi. Lisage polentale ülejäänud või ja umbes 1 spl värskelt riivitud Parmigiano-Reggiano juustu kaunistuseks.
* Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.