Parimad Retseptid logo

Mustikapirukas (retsept)

Viimati uuendatud: 06/01/2024
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Mustikapirukas retsept

See on ülim mustikapiruka retsept! Seda on lihtne valmistada, see on täis magusaid, mahlaseid marju ja klassikalise võrega kaetud. Kõik, mida selle juurde vajate, on suur lusikatäis vanillijäätist.

Kui mustikate hooaeg on käes, on metsast korjatud värsked mustikad kõige paremad ja maitsvamad võrreldes poe omadega. Kui teised puuviljakoogid nõuavad palju ettevalmistustööd – koorimine, tükeldamine ja viilutamine, siis mustikapiruka puhul on täidise valmistamine kiire ja imelihtne ning ei nõua lisatööd. Peske marjad, visake need koos teiste koostisosadega koogivormile ning ongi valmis!

See jätab rohkem aega selle piruka puhul keskenduda maitsva koogipõhja valmistamisele. Siin retseptis on toodud lihtsad juhised, kuidas maitsvat koogipõhja nullist ise kodus valmistada!

Kuidas valmistada tainast klassikalist võre stiilis pealiskihti? See võib alguses tunduda keeruline, kuid on tegelikult väga lihtne:

  • Asetage koogile 5 tainariba vahedega nii, et pikemad on keskel ja lühemad äärtes kogu koogi ulatuses.
  • Voltige tagasi iga teine riba (ehk 2. ja 4. riba) poole võrra. Asetage uus pikk riba risti 5 ribaga koogi keskele nii, et tagasi volditud ribad saab üle selle tõsta.
  • Tõstke volditud ribad üle risti oleva riba ning seejärel voltige tagasi 1., 3. ja 5. riba. Asetage uus riba risti peale ning tõstke tagasi volditud ribad üle selle. Jätkake protsessiga kuni saate ilusa üksteise üle volditud võrkkihi.

Mustikapirukas

Siin on äge mustikapiruka retsept! Lihtne ja kerge isetehtud taina ja põhjaga pirukas viib keele alla.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 1 hour 15 minutes
Küpsetusaeg: 55 minutes
Aeg kokku: 2 hours 10 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 487kcal

Koostisosad 

Pirukapõhi

  • 310 g nisujahu
  • ½ tbsp suhkrut
  • ½ tl meresoola
  • 230 g külma tükeldatud võid
  • 7 spl külma vett

Täidis

  • 900 g mustikaid
  • 1 tl sidrunikoort
  • 2 spl sidrunimahla
  • 4 ½ spl nisujahu
  • 100 g suhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 1 muna

Valmistamine

Pirukapõhi

  1. Blenderdage paar korda jahu, suhkur ja sool, et see seguneks.
  2. Lisage külm tükeldatud või ja blenderdage, kuni saate paksu puru, umbes hernesuuruste tükkidega.
  3. Lisage 7 spl külma vett ning blenderdage, kuni saate väiksed niisked pallid. Vajutage tainast sõrmede vahel ja kui tainas kleepub kokku, siis olete lisanud piisavalt vett. Kui ei kleepu kokku, lisage juurde veidi vett.
  4. Asetage tainas tööpinnale ning koguge kokku üheks palliks. Jagage tainas kaheks ning vajutage laiaks, et teha 2 ketast. Mässige toidukilesse ning jahutage külmikus 1 tund enne kasutamist.

Mustikapirukas

  1. Rullige jahtunud taina üks ketas 33cm suuruseks kettaks. Asetage see 22cm suurusse koogivormi.
  2. Rullige teine ketas 30cm suuruseks kettaks ning lõigake kümneks 2,5cm laiuseks ribaks.
  3. Segage suures kausis kokku mustikad, sidrunikoor, sidrunimahl, suhkur, jahu, kaneel ning segage läbi. Asetage täidis koogivormi tainale, keskele veidi rohkem. Ärge laske mustikamahlal äärtele minna.
  4. Kasutades 10 taina riba, asetage need piruka peale nii, et saate võrelaadse kattekihi.
  5. Segage 1 muna koos 1 spl veega ning pintseldage tainaribad munaseguga. Küpsetage ahjus 190 kraadi juures 50-60 minutit või kuni tainas on pealt kuldne.

Toitumisalane teave

Kalorid: 487kcalSüsivesikud: 63gValgud: 6gRasvad: 25gKüllastunud rasvhapped: 15gKolesterool: 82mgSool: 341mgPotassium: 153mgKiudained: 4gSugar: 25gA-Vitamiin: 810IUC-Vitamiin: 13mgKaltsium: 28mgRaud: 2mgMagneesium: 18mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Magusad pirukad ja küpsetised

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    487
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    25
    g
    38
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    15
    g
    94
    %
    Kolesterool
     
    82
    mg
    27
    %
    Sool
     
    341
    mg
    15
    %
    Potassium
     
    153
    mg
    4
    %
    Süsivesikud
     
    63
    g
    21
    %
    Kiudained
     
    4
    g
    17
    %
    Sugar
     
    25
    g
    28
    %
    Valgud
     
    6
    g
    12
    %
    A-Vitamiin
     
    810
    IU
    16
    %
    C-Vitamiin
     
    13
    mg
    16
    %
    Kaltsium
     
    28
    mg
    3
    %
    Raud
     
    2
    mg
    11
    %
    Magneesium
     
    18
    mg
    5
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.