Kui otsite tervislikku alternatiivi või soovite proovida midagi uut tavalise igava riisi asemele, siis proovige kindlasti seda värsket lillkapsariisi. See süsivesikutevaene roog on suurepärane alternatiiv tavalisele riisile ja valmib vaid minutitega.
Värske lillkapsas pakatab vitamiinidest ning kuna lillkapsas ise on üpris olematu maitsega, on siin retseptis juurde lisatud mõnusalt röstitud mandlilaaste ja värskeid maitsetaimi, mis lisavad palju maitset. Soovitame kasutada erinevaid maitsetaimi nagu petersell, till, koriander, basiilik või mis iganes muu teile kõige rohkem meeldib.
Lillkapsariis on oma olemuselt lihtsalt peeneks tehtud lillkapsas. Seda saab kõige lihtsamalt teha blenderdades. Kasutada võite ka riivi. Pidage meeles, et ärge lisage kogu lillkapsa südamikku, sest see võib blendri lõhkuda. Pigem võiks kasutada lillkapsa õisikuid.
Soovi korral võite ka suurema portsu lillkapsariisi teha ning ülejäänu minigrip kottides sügavkülmutada, et oleks hiljem värskelt võtta ning üles soojendada.