See kreemjas ja maitsekas salat on täiuslik segu keedetud munadest, majoneesist ja maitseainetest, mistõttu on see nii laste kui ka täiskasvanute lemmik. Seda võib serveerida nii leivale määrimiseks kui ka niisama söömiseks. Munasalat on ideaalne valik kui vajate kiiresti ja lihtsalt valmivat suupistet.
Maitsevariatsioonid
- Asenda roheline sibul murulaugu või peeneks hakitud punase sibulaga.
- Asenda pool majoneesist Kreeka jogurtiga.
- Lisa peeneks hakitud või riivitud tillikurke või natuke magusat kurgisalatit.
- Sega sisse värskeid ürte nagu petersell, till või basiilik.
Serveerimissoovitused
Munasalatit saab serveerida mitmel erineval moel, siin on meie lemmikud:
- Tee munasalati võileibu kuklite või värske leivaga.
- Tõsta seda salatilehtedele värske salati jaoks.
- Naudi seda koos kreekeritega.
- Lisa see tortillase kiireks wrapiks!
Säilitamine
Järelejäänud munasalatit saab hoida õhukindlas anumas külmkapis kuni 4 päeva. Kui see hakkab vesistuma ja kaotab oma erksa värvuse, tuleks see ära visata.
Asetage munad kastrulisse ja katke veega. Keetke kaane all 15-17 minutit (suurte munade puhul).
Seejärel võtke munad kuumast veest välja ja asetage 5 minutiks jääveega täidetud kaussi.
Eemaldage munad veest, koorige, ja lõigake pooleks. Eemaldage munakollased ja tükeldage valged.
Püreestage munakollased eraldi kausis koos majoneesi, sinepi ning soola ja pipraga, kuni segu on ühtlane ja kreemjas.
Hakkige varsseller ja roheline sibul väikesteks tükkideks ja lisage koos hakitud tilli ja tükeldatud munavalgetega munakollasesegule. Segage hästi läbi.
Kalorid: 320kcalSüsivesikud: 1gValgud: 11gRasvad: 29gKüllastunud rasvhapped: 6gKolesterool: 339mgSool: 332mgSugar: 1g