See kiire ja lihtne kirsikook on imemaitsvalt mahlane, valmistatud jogurtiga ja on tulvil värsketest kirssidest. Serveerige seda lihtsalt või koos vahukoorega ja värske šokolaadiga kastetud kirssidega!
Selle lihtsa kirsikoogi puhul tuleb esile mahlane ja kohev tainas, mida on imelihtne valmistada. Koos värskete kirssidega nii tainas kui ka peale serveerimiseks on see suurepärane magustoit, mida pakkuda oma külalistele ja perele.
Kooki võite hoida kuni 1 päev toatemperatuuril ja pärast seda katke kook toidukilega ja säilitage külmikus kuni 1 nädal.
Eelsoojendage ahi 180 kraadini. Määrige 20cm läbimõõduga koogivorm rasvainega.
Segage kausis kokku jahu, küpsetuspulber ja söögisooda.
Vispeldage suures kausis kokku muna ja suhkur 2-3 minutit, kuni segu on kerge ja kohev. Seejärel lisage poole sidruni koor ja vanilliekstrakt ning vispeldage veel 1 minut. Lisage pidevalt segades juurde õli, jogurt ja piim. Lisage segades juurde jahu osade kaupa, kuni saate ühtlase taina.
Segage tainasse ettevaatlikult kirsid ning valage segu koogivormi. Asetage peale veel kirsse ning vajutage kergelt spaatliga peale. Raputage peale 1 spl suhkrut.
Küpsetage 40-45 minutit, kuni pealt kuldne ning küpsenud.
Kalorid: 233kcalSüsivesikud: 36gValgud: 5gRasvad: 8gKüllastunud rasvhapped: 1gKolesterool: 48mgSool: 133mgPotassium: 155mgKiudained: 2gSugar: 17gA-Vitamiin: 113IUC-Vitamiin: 6mgKaltsium: 88mgRaud: 1mgMagneesium: 13mg