See krevetipasta sobib nii romantilisteks õhtuteks kui ka lihtsateks argipäevasteks õhtusöökideks. Selle krevetipasta valmistamiseks võib kasutada ükskõik millist meelepärast pastat!
maitse järgi soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
60mlkuiva valget veini
½sidruni mahl
1splvõid
1splekstra-neitsioliiviõli
2näputäispeeneks hakitud värskeid petersellilehti
½tlekstra-neitsioliiviõli (või rohkem-vähem maitse järgi)
Valmistamine
Pange suur pott veega keema ning maitsestage soolaga. Lisage sisse linguine'i pasta ning keetke 6-8 minutit või kuni al dente. Seejärel nõrutage ja loputage pasta.
Kuumutage suurel pannil keskmisel kuumusel või ja oliiviõli. Lisage šalottsibul, küüslauk ja tšillipipar ning praadige 3-4 minutit.
Seejärel lisage pannile krevetid ning maitsestage need soola ja pipraga. Küpsetage 2-3 minutit, regulaarselt segades, kuni krevetid on roosad. Tõstke krevetid pannilt ning hoidke neid soojas.
Kraapige puulusikaga panni põhjast pruunistunud toidutükid ning valage pannile valge vein ja sidrunimahl. Kuumutage kuni keemiseni.
Lisage või, oliiviõli, sool ja must pipar ning segage läbi.
Valage pannile ka linguine'i pasta, krevetid ja petersell ning segage, kuni need on võiseguga hästi kaetud.
Serveerimisel piserdage soovi korral peale oliiviõli.
* Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.