Nüüd saate teha autentseid ja ideaalseid friikartuleid ka kodus oma ahjus! See võib tunduda raske, kuid tegelikult see on üpris lihtne, kui järgite seda kerget retsepti.
Siin on lollikindel viis maitsvaid ja isuäratavaid krõbedaid friikaid oma enda ahjus valmistada. See on tõesti hea alternatiiv nendele restoranis saada olevatele õlis küpsetatud rasvastele friikartulitele.
Paljud ütlevad, et saavad kvaliteetsed friikad oma ahjus, kui lisada ekstra etapp ja neid ennem küpsetamist maisitärklisega segada, kuid see nõuab lisapingutust. Tegelikult on suurepärane variant ka neid ennem vees leotada ja kasutada kollaseid kartuleid, milles ei ole nii palju tärklist. Samuti on oluline kartuleid ennem madalal ja siis kõrgel temperatuuril küpsetada, et saada parim tulemus.
Asetage ahjurest ahju madalamale osale ning eelsoojendage ahi 230 kraadini. Niristage ahjuplaadi peale 1,5 spl oliiviõli, ajades see laiali.
Peske kartulid ja vajadusel koorige. Viilutage poole cm laiusteks ribadeks. Asetage kartulid kaussi ning valage peale kuuma kraanivett, nii et kogu kartul oleks kaetud. Laske sellel 10 minutit seista.
Nõrutage kartulid ning kuivatage need rätikuga nii kuivaks, kui võimalik. Loputage ja kuivatage kauss, kus teil kartulid seisid ning asetage kartulid tagasi kaussi. Lisage ülejäänud õli ning lisage juurde sool, küüslaugupulber, till, sibulapulber ja pipar. Segage läbi ning laotage kartulid ühtlase kihina ahjuplaadile.
Küpsetage kartuleid ahju alumises osas 15-20 minutit, kuni need on alt kuldsed. Võtke ahjuplaat ahjust välja ning spaatliga lükake friikad ahjuplaadi põhjast ettevaatlikult lahti. Keerake kartuleid ümber ning küpsetage ahjus veel 5-10 minutit, kuni friikad on kuldsed ja krõbedad.
Kalorid: 231kcalSüsivesikud: 31gValgud: 4gRasvad: 11gKüllastunud rasvhapped: 1gSool: 593mgPotassium: 749mgKiudained: 4gSugar: 1gA-Vitamiin: 5IUC-Vitamiin: 35mgKaltsium: 23mgRaud: 1mgMagneesium: 41mg