See soe kitsejuustu salat on klassikaline eelroog paljudes restoranides ja bistroodes üle maailma ja eriti Prantsusmaal. Salat on väga lihtne ning eriti hea serveerida, kui kitsejuust veel seest soe ja sulanud.
On tõsi, et prantslased on tõesti suurepärased tavapäraste roogade loomisel ning see kitsejuustu salat ei ole mingi erand. Selle salati puhul on wow-faktor just see krõbe praetud kitsejuust. Ja maitseküllane vinegrett kaste on see, mis kogu salati lõpuks suurepäraseks maitseelamuseks kokku toob.
Kui te ei leia seda õiget prantsusepärast kitsejuustu, valige see, mis teile kõige rohkem meeldib. Parima tulemuse annab kaua küpsenud kitsejuust, millel on pehme ja kreemine sisu, mis kuumutades sulab. Kui võimalik, võiks kitsejuust olla toru kujuga, mida on lihtne õige suurusega ketasteks lõigata.
Lõigake kitsejuust 1,25 cm paksusteks ketasteks.
Pange kolme erinevasse kaussi nisujahu, vispeldatud muna ja riivsai.
Kastke kitsejuustu kettad esmalt jahusse, seejärel munasse ning lõpuks riivsaia sisse. Asetage taldrikule ootele.
Laotage kreeka ja piinia pähklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Röstige neid ahjus 180 kraadi juures umbes 5 minutit. Seejärel tõstke jahtuma. NB! Võite pähkleid röstida ka pannil keskmisel kuumusel.
Praadige peekonitükid, kuni need on kuldpruunid. Tõstke paberrätikule, et üleliigne õli eemaldada.
Vinegrett kastme tegemiseks segage kokku kõik kastme koostisosad.
Salati jaoks asetage kaussi esmalt Rooma salati lehti, asetage peale tükeldatud tomat, pähklid ja peekon.
Kuumutage pannil või ning praadige riivsaiaga kaetud kitsejuustu kettad 1-2 minutit, kuni need on mõlemalt poolt kuldpruunid. Nõrutage paberrätikul.
Lisage salatile 2 spl vinegrett kastet ning asetage kõige peale krõbedad kitsejuustu kettad. Puistake peale murulauku. Serveerige, kui kitsejuust on veel soe.
Kalorid: 685kcalSüsivesikud: 13gValgud: 22gRasvad: 62gKüllastunud rasvhapped: 21gKolesterool: 71mgSool: 784mgPotassium: 394mgKiudained: 2gSugar: 5gA-Vitamiin: 1539IUC-Vitamiin: 9mgKaltsium: 126mgRaud: 3mg