Selle kreemise kanarisotto teeb eriliselt kuninglikus karamelliseeritud sibul ning röstitud kana. Mõnusa lõppviimistluse annab roale peale hakitud Parmesani juust.
Kanarisotto on kreemjas ja lohutav roog, mis sobib suurepäraselt külmadeks õhtuteks. Selle valmistamine võib tunduda keeruline, kuid õigete tehnikate ja kannatlikkusega on seda lihtne kodus teha. Risotto eriline tekstuur saavutatakse järkjärgulise puljongi lisamise ja pideva segamisega, mis vabastab riisi tärklise, luues rikkaliku ja sametise tulemuse.
Variatsioonid
- Sidruni-kanarisotto: Lisage sidrunimahla ja koort värske maitse saamiseks.
- Seene-kanarisotto: Segage juurde praetud seeni maalähedase maitse saamiseks.
- Pesto-kanarisotto: Lisage basiilikupestot ürdise nüansi jaoks.
- Peekoni-kanarisotto: Segage juurde krõbe peekon, et lisada suitsust maitset.
Nõuanded
- Kasutage sooja puljongit, et tagada ühtlane küpsetus.
- Segage sageli, kuid mitte pidevalt, et vältida risotto liigselt paksenemist.
- Laske risottol enne serveerimist minuti puhata, et maitsed saaksid ühtlustuda.
Serveerimisideed
- Värske salat: Kerge salat balanseerib risotto rikkalikkust.
- Röstitud köögiviljad: Lisage kõrvale hooajalisi köögivilju.
- Koorikleib: Pakkuge soojendatud koorikleiba kastmiseks.
- Parmesan: Puistake peale värskelt riivitud parmesani ja hakitud ürte.
Kanarisotto on mitmekülgne roog, mida saate hõlpsalt kohandada vastavalt oma eelistustele!
Sulatage või pannil keskmisel kuumusel. Lisage hulka sibul ning praadige 15-20 minutit aegajalt segades, kuniks sibul on kenasti pruuniks tõmbunud.
Lülitage pliidil kuumus välja ning segage hulka palsamiäädikas. Tõstke pann kõrvale.
Kuumutage teisel pannil õli keskmisel kuumusel. Lisage hulka riis ja segage hästi. Pärast 2 minutit kuumutamist valage juurde vein.
Tass tassi haaval lisage hulka kuum kanapuljong, samal ajal segades ning kuumust vähendades. Jätkake niimoodi umbes 20 minutit või kuni riis on al dente ja kogu vedelik on imendunud.
Lisage hulka kõrvale pandud sibulasegu ning kuumutage mõned minutid. Lisage ka küpsetatud kana ning maitsestage risottot soola ja pipraga. Serveerides lisage peale värsket tüümiani.
Kalorid: 774kcalSüsivesikud: 77gValgud: 45gRasvad: 29gKüllastunud rasvhapped: 8gKolesterool: 72mgSool: 2840mgKiudained: 2gSugar: 5g