Valmistage oma Itaalia pizza meistriteos! Alusta täiuslikust tainast, seejärel kujunda pitsa isikupäraselt tomati- või valge kastmega, juustu, värskete köögiviljade, liha ja maitseainetega. Tee see oma maitse järgi ja naudi kodus tükikest Itaaliat. Buon appetito!
Astuge kulinaarsele reisile Itaalia südamesse meie mitmekülgse itaalia pitsaretseptiga. Olenemata sellest, kas olete klassikalise Margherita pitsa armastaja või seiklushimuline toidunautleja, kes soovib eksperimenteerida ainulaadsete lisanditega, on see retsept teie unistuste pitsat valmistav tühi lõuend, mille abil saate luua oma unistuste pitsat.
Itaalia pizza, mis on kogu maailmas tuntud oma õhukese, krõbeda kooriku ja julgete, maitsekate lisandite poolest, on tõeline meistriteos. Meie retsepti abil on teil vabadus kohandada oma pitsat erinevate värskete ja maitsvate koostisosadega, mis võimaldab teil väljendada oma ainulaadseid maitse-eelistusi.
Alustage täiuslikust pitsatainast, mis on valmistatud nii, et saavutada ideaalne tasakaal pehmuse ja krõbeduse vahel. Kui olete oma lõuendi valmis saanud, laske oma kujutlusvõimel erinevate võimaluste abil vabalt tegutseda:
- Tomatikaste: Alustage maitsva tomatikastme alusega, olgu see siis klassikaline marinara, vürtsikas arrabbiata või valge pizza jaoks kreemjas alfredo.
- Juust: Valige oma lemmikjuust või juustusegu – mozzarella, parmesan, provolone või isegi kitsejuust, et saada vürtsikas twist.
- Värsked köögiviljad: Värviliste ja toitvate köögiviljade, nagu viilutatud tomatid, paprika, sibulad, seened, spinat, rukola või artišokisüdamed, lisavad värvi ja toiteväärtust.
- Liha: Lisage särtsu Itaalia klassikute, nagu pepperoni, vorst, prosciutto, või kasutage eksootilist pancettat, pardikonfitit või isegi mereande, nagu krevetid ja karbid.
- Maitsetaimed ja vürtsid: Piserdage maitsekihi lisamiseks aromaatset basiilikut, pune, tüümiani, punase pipra helbeid või värsket küüslauku.
- Oliivid ja kapparid: Peotäis soolaseid oliive või kappari võib pakkuda meeldivat kontrasti juustu ja liha rikkalikkusele.
- Ainulaadsed lisandid: Olge loominguline ja kasutage ebatraditsioonilisi valikuid, näiteks ananassi, viigimarju, trühvliõli või mett, et lisada magusust.
- Kastmed ja viimistlused: Tõsta oma pitsat esile oliiviõli, palsamiglasuuri või riivitud parmesaniga pärast küpsetamist.
Kui olete kokku pannud oma täiusliku koostisosade kombinatsiooni, küpsetage oma meistriteos eelsoojendatud ahjus, kuni koorik on kuldpruun ja juust on sulanud.
Selle itaalia pitsaretsepti ilu seisneb selle kohandatavuses, mistõttu sobib see nii taimetoitlastele, lihasõpradele kui ka kõigile vahepealsetele inimestele. Jagage oma pitsa kohandamise rõõmu sõprade ja perega ning nautige Itaalia köögi võrratuid maitseid otse oma köögis. Buon appetito!
Valage kaussi leige vesi, suhkur ja pärm. Laske 5-10 minutit seista.
Seejärel lisage oliiviõli, jahu ja sool ning segage käsitsi või miksri abil, kuni on moodustunud ühtlane ja sile tainas. NB! Kui tainas on veel kleepuv, lisage rohkem jahu.
Asetage tainas kergelt õlitatud kaussi ning katke kauss toidukile ja suure puhta köögirätikuga. Laske tainas soojas tõmbetuulevabas kohas umbes 2 tundi kerkida (või kuni tainas on kahekordistunud).
Kuumutage ahi 250 kraadini (pöördõhuga ahju puhul 230 kraadini). Sõtkuge tainas paar korda läbi ja jagage seejärel 1-3 palliks. Laske tainapallidel veel 20 minutit puhata.
Samal ajal valmistage pitsakaste. Selleks tükeldage värsked tomatid peeneks (kui soovite ühtlasemat kastet võite tomatid ka püreestada) ning segage hulka pune, basiilik, sool ja oliiviõli.
Asetage tainas pizza- või küpsetusplaadile (kergelt õlitatud) ja vormige tainast soovitud kujuga põhi.
Kandke peale pitsakaste ning oma lemmiktooraineid (v.a juust). Küpsetage umbes 15-20 minutit (kuni koorik on kuldne) ja seejärel katke riivitud mozzarella juustuga ning küpsetage veel kolm minutit või kuni juust on sulanud.
Kalorid: 309kcalSüsivesikud: 52gValgud: 9gRasvad: 7gKüllastunud rasvhapped: 1gSool: 394mgPotassium: 196mgKiudained: 3gSugar: 2gA-Vitamiin: 415IUC-Vitamiin: 7mgKaltsium: 23mgRaud: 1mgMagneesium: 25mg