Klassikaline hernepüree on alati heade restoranide lemmiklisand, mida armastatakse just selle elava värvikirevuse pärast. See sobib taldrikule nii lisandi kui ka kastmena ja sellel on suurepärane magus maitse, mis sobib igasuguse liha juurde.
Seda retsepti enam lihtsamaks ei saa teha. See on sõna otseses mõttes keedetud herned, mis on blenderdatud maitsvaks ja ühtlaseks püreeks. Hernestel on üsna magus ja peen maitse, seetõttu sobib see lisandina paljudele roogadele.
Põhiliselt keedetakse herneid maitsva puljongi juuresolekul, kuid peamiselt annavad põhimaitse sellele ikkagi herned. Selleks, et saada imeline restoraniväärne hernepüree, tuleb enne herneste ja puljongi lisamist küüslauk ja šalottsibulad võis praadida. See väike lisategevus muudab tõesti selle püree maitsvamaks ja luksuslikumaks.
Lisaks sellele, kui te tõesti soovite restoranikvaliteediga hernepüreed, soovitame püreed veel korra läbi sõela või marli pressida, et saada eriti siidine ja ühtlane tekstuur.
Hernepüree sobib ideaalselt igasuguse liha juurde. Näiteks soovitame hernepüreed serveerida koos paneeritud või praetud kala või küpsetatud kanaliha juurde. Et taldrik eriti ilus välja näeks, serveerige hernepüree lusikaga tõmmates taldrikule ning seejärel vastav proteiin asetada selle peale.