Bibimbap on tuntud ja klassikaline Korea riisiroog. Korealased on tõesti muutnud tagasihoidliku riisikausi retseptiks, mida nüüd austatakse kogu maailmas ja mis on saanud väga populaarseks. Bibimbap on maitsev roog praetud köögiviljadest, marineeritud veiselihast, praemunast, riisist ja maitsvast vürtsikast bibimbap-kastmest, mis toob selle roa ideaalselt üheks kokku.
Bibimbap on riisikauss, mis on kaetud kõikvõimalike maitsestatud ja praetud köögiviljadega, marineeritud lihaga (tavaliselt veiseliha), praetud munaga ja mida lõpetatakse seesami ja suure hulga magusa-vürtsika bibimbap-kastmega. Põhimõtteliselt aga võite kasutada riisi peal oma enda valitud köögivilju ja liha.
Selle retsepti valmistamisel praetakse ja valmistatakse riisi peale lisandid kõik eraldi, seega seda ei saa nimetada n-ö ühepaja roaks. Kuid nende valmistamine pole keeruline ja seda rooga ongi mõeldud serveerimiseks toatemperatuuril.
Maitsva bibimbapi kastme põhiline koostisosa on “Gochujang” ehk tšillipasta, mis on intensiivne vürtsikas miso pasta ja mida kasutatakse laialdaselt Korea köögis. Seda on enamasti väga lihtne leida aasiapärastes poodides ja tänapäeval ka mitmes toidupoes. Lisaks sellele sisaldab bibimbapi kaste ka tuntuid aasia maitseid nagu sojakaste, küüslauk, seesamiõli, riisiäädikas, mirin ja suhkur.
Tänapäeval lisatakse bibimbapile igasugust liha, kuid traditsiooniliselt kasutatakse siin marineeritud koreapärast veiseliha. See on olemuselt õhukeselt viilutatud ja praetud veiseliha, mis meenutab veidi Bulgogit. Tihtipeale marineeritakse veiseliha ka lihtsas sojakastme, küüslaugu ja seesamiõli marinaadis.
Köögiviljadena on kõige levinumad bibimbapi puhul seened, suvikõrvits, porgand, spinats ja oavõrsed, mis on õhukeselt viilutatud ja praetud pannil koos küüslaugu, sojakastme ja seesamiõliga.
Lõpuks asetatakse kaussi riis, selle peale eraldi köögiviljad ja liha, kõige peale praemuna ning bibimbapi kaste. Enne söömist on aga oluline kõik kausis läbi segada!