Kõige lihtsamal kujul valmistatakse baba ganoushi baklažaani, tahini, oliiviõli, sidrunimahla, küüslaugu ja soolaga. Kui lisada veidi jahvatatud köömneid, paprikapulbrit ja värsket peterselli, siis on see veel uuemal tasemel.
Baba ganoush sarnaneb hummusega, kuid selles kasutatakse kikerherneste asemel grillitud või röstitud baklažaani. Mõlemad on pärit Vahemere idaosast ja neid serveeritakse sageli koos piruka ja toore, krõbeda köögiviljaga. Baba ganoush’i võib kasutada nagu hummust – nii dipina kui ka kreemina.
Kui teil ei ole grilli, siis võite baklažaane ka ahjus küpsetada ning baba ganoush tuleb välja sama hea!
Eelsoojendage ahi 230 kraadini. Katke ahjupann küpsetuspaberiga ning poolitage baklažaanid piki pooleks. Kandke lõigatud külgedele kergelt oliiviõli. Asetage need pannile lõigatud külg all pool.
Küpsetage baklažaane u 35-40 minutit kuni nad on seest väga pehmed. Asetage baklažaanid jahtuma. Võtke baklažaanidest lusikaga pehme sisu välja eraldi kaussi.
Suruge baklažaan läbi sõela nii, et koore tükid jäävad järgi. Oluline on baklažaanist võimalikult palju vett välja saada, seega jätke sisu veel sõelale kuivama mõneks minutiks.
Segage kausis kokku baklažaan, küüslauk ja sidrunimahl. Lisage juurde tahini ning segage, kuni segu on ühtlane. Lisage juurde oliiviõli ning segage kuni saate kreemise segu.
Segage lõpus juurde petersell ja jahvatatud köömned. Maitsetage soolaga. Serveerige, raputades peale veidi paprikapulbrit.
Kalorid: 198kcalSüsivesikud: 12gValgud: 3gRasvad: 17gKüllastunud rasvhapped: 2gSool: 298mgPotassium: 406mgKiudained: 5gSugar: 6gA-Vitamiin: 154IUC-Vitamiin: 8mgKaltsium: 31mgRaud: 1mgMagneesium: 31mg