Kui otsite tõelist naudingut vahepealseks snäkiks või õhtul veini kõrvale, peate kindlasti proovima seda ahjus küpsetatud Camembert juustu. Camembert juust on populaarne prantsuse ümar juust, mis on sarnane Brie juustuga, kuid seda serveeritakse enamasti puidust korvis.
Küpsetatud Camembert juust ehk Camembert au four on populaarne luksuslik eelroog teistega jagamiseks, mida serveeritakse paljudes restoranides. Nüüd saate seda imelihtsalt ka endale hubaseks koduseks nautimiseks valmistada. Selleks läheb vaid vähem kui 20 minutit.
Mõlemad juustud, nii Camembert kui ka Brie, valmistatakse lehmapiimast. Peamine erinevus nende vahel on see, et Brie juustule lisatakse koort, mille tõttu see on veidi kreemisem ning kõrgema rasvasisaldusega.
Mõlemal juustul on mõnus maine maitse ja aroom (veidi sarnane seentega), kuid Brie on võisema ning delikaatsema maitsega. Camembert puhul on hea see, et seda müüakse enamasti terve kettana ning sellel on intensiivsem ja pähklisem maitse. Soovi korral võite proovida ka Brie juustu küpsetada, kui leiate poest terve ketta koos koorikuga (muidu see sulab laiali).