Kodune ja kreemine riisipuding on imelihtne magustoit siidise tekstuuriga, mille valmistamiseks läheb vaja vaid mõnda ükskoostisosa.
Selleks, et saada õige paksus ja tekstuur, kulub vähemalt 50 minutit. Õigest konsistentsist saate aru siis, kui puding meenutab jogurtit. Jahtudes pakseneb ta veelgi, seega on soovitatav enne uuesti serveerimist segada sisse veidi piima.
Samuti ei lähe selle pudingi jaoks vaja spetsiaalset pudruriisi või ümarateralist riisi. Seda pudingit saab maitsvalt valmistada ka lihtsa pikateralise riisiga. Selle lihtsa ja koduse magustoidu valmistamiseks läheb vaja vaid suhkurt, piima, riisi, vanilliekstrakti ja soola.
Segage potis kokku 1,4 liitrit piima, suhkur ja sool. Laske segul keema tõusta.
Segage sisse riis ning alandage kuumust nii palju, et segu õrnalt keema jääks.
Keetke riisi 50-60 minutit, aegajalt segades. Segu peaks olema jogurti konsistentsiga.
Kui puding on paksenenud, eemaldage pott pliidilt ning lisage sisse vanilliekstrakt.
Laske riisipudingil jahtuda. Enne serveerimist segage sisse ülejäänud 100 ml piima. Puistake soovi korral peale kaneeli.
Kalorid: 416kcalSüsivesikud: 61gValgud: 14gRasvad: 13gKüllastunud rasvhapped: 7gKolesterool: 46mgSool: 439mgPotassium: 610mgKiudained: 0.3gSugar: 44gA-Vitamiin: 627IUKaltsium: 483mgRaud: 0.2mgMagneesium: 52mg