Go Back
+ servings

Pärmitaigen

Keskmine hinnang: 5 (2 häält)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 50 minutes
Aeg kokku: 50 minutes
Portsionit: 24
Kalorid: 139kcal

Koostisosad 

  • 1 spl kiirpärmi
  • 240 ml väga sooja piima
  • 65 g suhkrut
  • 120 g võid (toasooja)
  • 1 tl soola
  • 2 suurt muna (toatemperatuuril)
  • 480 g jahu

Valmistamine

  1. Lahustage suures kausis pärm koos väga sooja (kuid mitte kuuma) piimaga. Kloppige hulka suhkur, toasoe või, sool ja munad, kuni need on hästi segunenud.
  2. Lisage jahu, üks tass korraga, ning segage, kuni jahu on täielikult segunenud. Tainas peaks olema veel kleepuv.
  3. Valage tainas jahuga ülepuistatud pinnale ja sõtkuge kätega 5-6 minutit, kuni see on sile ja elastne. Kui kasutate elektrimikserit, segage tainaotsikuga umbes 4-5 minutit.
  4. Kui kasutate tainast kohe küpsetamiseks, siis jätke tainas kaussi, katke rätikuga ja laske sel umbes 1 tund või kuni kahekordistumiseni kerkida. Kerkimise aeg sõltub sellest, kui soe on ruum. Ideaalne kerkimistemperatuur on 22 kraadi.
  5. Kui tainast kohe kasutada ei soovi, säilitage seda külmkapis või sügavkülmas.

Toitumisalane teave

Kalorid: 139kcalSüsivesikud: 20gValgud: 4gRasvad: 5gKüllastunud rasvhapped: 3gKolesterool: 28mgSool: 135mgKiudained: 1gSugar: 3g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!