Go Back
+ servings

Õunakook rosinate, mandlite ja keefiriga

Hõrk ning pehme prantsusepärane õunakook koos rosinate, mandlite ja keefiriga on suurepärane viis oma külalisi maitsva magustoiduga kostitada.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 45 minutes
Aeg kokku: 1 hour
Portsionit: 6
Kalorid: 431kcal

Koostisosad 

  • 3 õuna
  • 2 muna
  • 200 ml keefiri
  • 80 g oliiviõli
  • 2 spl rummi
  • 150 g jahu
  • 50 g maisitärklist
  • 120 g roosuhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 50 g kuldseid rosinaid
  • 35 g viilutatud mandleid

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 180 kraadini.
  2. Segage kausis kokku muna, keefir, oliiviõli ja rumm.
  3. Segage teises kausis kokku jahu, maisitärklis, küpsetuspulber ja suhkur.
  4. Valage kuivad koostisosad juurde vedelatele ning segage vaid nii palju, et jahu oleks ühtlaselt sisse segatud.
  5. Koorige ja puhastage õunad. Viilutage õunad õhukesteks viiludeks ning lisage juurde koos rosinatega taignale. Segage ettevaatlikult läbi.
  6. Valage tainas võiga määritud ümmargusse koogivormi (22cm) ning puistake ühtlaselt mandlid peale.
  7. Küpsetage 45-50 minutit, kuni hambaork tuleb koogist puhtalt välja.
  8. Laske koogil enne serveerimist 15 min jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 431kcalSüsivesikud: 57gValgud: 7gRasvad: 19gKüllastunud rasvhapped: 3gKolesterool: 59mgSool: 204mgPotassium: 153mgKiudained: 2gSugar: 27gA-Vitamiin: 149IUC-Vitamiin: 0.3mgKaltsium: 165mgRaud: 2mgMagneesium: 27mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!