Kuumutage ahi 200 kraadini. Asetage paberist muffinivormid keraamilisse või silikoonist muffinivormi.
Sõeluge suures kausis kokku jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool. Asetage kõrvale.
Vahustage keskmise suurusega kausis munad kohevaks. Lisage sulatatud või, piim ja vaniljeekstrakt ning vahustage, kuni segu on ühtlane.
Lisage munasegu jahusegule ja segage korralikult läbi. Kallake sisse puhastatud mustikad.
Purukatte valmistamiseks segage omavahel kokku jahu, pruun ja valge suhkur, kaneel ning sool. Lisage hulka võitükid ning näppige sõrmede vahel, kuni tainas on murenev.
Täitke ettevalmistatud muffinivormid tainaga ning raputage iga muffini peale veidi purukatet.
Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 18-22 minutit, kuni muffinite keskosa kergelt vajutades tagasi tõuseb.
Eemaldage muffinid ahjust ning tõstke restile jahtuma. Jahutage täielikult.
Muffinid säilivad õhukindlas pakendis kuni 4 päeva.