Go Back
Print
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kõrvitsakeeks
See mahlane ja maitsev kõrvitsakeeks on mõnus ja vürtsine maius, mis on kaetud magusa toorjuustuglasuuriga. See sügisene hõrgutis viib keele alla ning jätab teid unistama veel teisestki viilust!
Keskmine hinnang:
5
(
2
häält)
Prindi
Pin
Ettevalmistuse aeg:
30
minutes
minutes
Küpsetusaeg:
1
hour
hour
15
minutes
minutes
Aeg kokku:
1
hour
hour
45
minutes
minutes
Portsionit:
12
Kalorid:
695
kcal
Koostisosad
1x
2x
3x
Kõrvitsakeeks
▢
350
g
toasooja võid
▢
450
g
pruuni suhkrut
▢
200
g
valget suhkrut
▢
5
suurt muna
▢
400
g
nisujahu
▢
2
tl
kaneeli
▢
½
tl
muskaatpähklit
▢
½
tl
ingverit
▢
½
tl
nelki
▢
1
tl
soola
▢
300
g
kõrvitsapüreed
▢
2
tl
vanilliekstrakti
Toorjuustuglasuur
▢
120
g
toorjuustu
▢
2
spl
toasooja võid
▢
200
g
tuhksuhkrut
▢
1
tl
vanilliekstrakti
▢
2 ½
spl
vahukoort
Valmistamine
Kõrvitsakeeks
Eelsoojendage ahi 160 kraadini. Katke keeksivorm seest määrdeainega (nt küpsetusspreiga).
Mikserdage kausis või koos pruuni ja valge suhkruga kohevaks.
Lisage ükshaaval munad, segades korralikult pärast iga muna lisamist.
Lisage aeglaselt mikserdades segule juurde nisujahu ja maitseained, kuni segu muutub ühtlaseks.
Lisage juurde kõrvitsapüree ja vanilliekstrakt ning segage, kuni segu on ühtlane.
Valage tainas ühtlaselt keeksivormi ning küpsetage 75-85 minutit. Vajadusel kontrollige keeksi küpsust, torgates hambaorgiga keskele.
Laske keeksil enne vormist eemaldamist umbes 10 minutit jahtuda.
Toorjuustuglasuur
Mikserdage toorjuust, või ja tuhksuhkur ühtlaseks kreemiks.
Lisage vanilliekstrakt ja üks spl vahukoort. Segage hoolikalt, kuni segu on ühtlane. Vajadusel lisage juurde vahukoort, et saada vedelam konsistents.
Niristage glasuur keeksile.
Toitumisalane teave
Portsioni suurus:
1
g
Kalorid:
695
kcal
Süsivesikud:
99
g
Valgud:
7
g
Rasvad:
31
g
Küllastunud rasvhapped:
19
g
Kolesterool:
147
mg
Sool:
467
mg
Potassium:
189
mg
Kiudained:
2
g
Sugar:
71
g
A-Vitamiin:
4919
IU
C-Vitamiin:
1
mg
Kaltsium:
75
mg
Raud:
3
mg
Magneesium:
21
mg
Teie isiklikud märkmed
Oma isiklike märkmete lisamiseks klõpsake siin
Proovisite seda retsepti?
Märkige
@Parimad_Retseptid
või lisage tag
#parimadretseptid
!