Go Back
+ servings

Kodused friikartulid

Maitsvad, seest pehmed ja väljast krõbedad friikad oma enda ahjus! Enam lihtsamaks ei saa!
Hinnangud puuduvad
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Aeg kokku: 45 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 231kcal

Koostisosad 

  • 3 spl oliiviõli
  • 700 g kartuleid
  • 1 tl soola
  • 1 tl küüslaugupulbrit
  • ½ tl tilli
  • ¼ tl sibulapulbrit
  • ¼ tl musta pipart

Valmistamine

  1. Asetage ahjurest ahju madalamale osale ning eelsoojendage ahi 230 kraadini. Niristage ahjuplaadi peale 1,5 spl oliiviõli, ajades see laiali.
  2. Peske kartulid ja vajadusel koorige. Viilutage poole cm laiusteks ribadeks. Asetage kartulid kaussi ning valage peale kuuma kraanivett, nii et kogu kartul oleks kaetud. Laske sellel 10 minutit seista.
  3. Nõrutage kartulid ning kuivatage need rätikuga nii kuivaks, kui võimalik. Loputage ja kuivatage kauss, kus teil kartulid seisid ning asetage kartulid tagasi kaussi. Lisage ülejäänud õli ning lisage juurde sool, küüslaugupulber, till, sibulapulber ja pipar. Segage läbi ning laotage kartulid ühtlase kihina ahjuplaadile.
  4. Küpsetage kartuleid ahju alumises osas 15-20 minutit, kuni need on alt kuldsed. Võtke ahjuplaat ahjust välja ning spaatliga lükake friikad ahjuplaadi põhjast ettevaatlikult lahti. Keerake kartuleid ümber ning küpsetage ahjus veel 5-10 minutit, kuni friikad on kuldsed ja krõbedad.

Toitumisalane teave

Kalorid: 231kcalSüsivesikud: 31gValgud: 4gRasvad: 11gKüllastunud rasvhapped: 1gSool: 593mgPotassium: 749mgKiudained: 4gSugar: 1gA-Vitamiin: 5IUC-Vitamiin: 35mgKaltsium: 23mgRaud: 1mgMagneesium: 41mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!